zenesz_logo.png



Az album koncepciója a „Világvége előtti utolsó házibuli”. Az albumon átível a történet: a buliba való megérkezéstől, a szerelmi egymásra találáson keresztül, a rossz útról való letérésen át, egészen egy összegző lezárásig.

MG_2 (2)_700x.jpg

 

A Felleng zenekar 2020 tavaszán alakult, és modern, dallamos pop-punkként határozzák meg zenéjüket. Elmondásuk szerint dalaikat leginkább a 2000-es évek kaliforniai punk-rock zenekarai inspirálták, mint pl. a Blink-182, a Green Day, a Good Charlotte vagy az All Time Low, és ez érződik is a zenéjükön. De természetesen a zenészek egyéniségéből származó hatások, saját dallam- és szövegviláguk, hangszerelési elképzeléseik formálták egésszé az új album anyagát.

A „Felleng” nevet hallva az ember azonnal a „Feeling” szóra asszociál, a névválasztásról a zenekar így mesél: „Dávid bedobta a közösbe, és ez volt hosszú idő után az egyetlen, amire egyszerre mindenki bólintott. A lemezen található dalok nagy része már szinte készen volt a megírást tekintve, mire meglett a név, és célunk, hogy a #felleng legyen az új #feeling!”

 

 

„Első kész dalunk a #Művilág volt, Kovács András Péter főszereplésével és Matuz Ádám lencsevégével elkészült hozzá első klipünk is. A dallal eljutottunk a Petőfi TV-be, és a közelmúltban a Petőfi Rádió is elkezdte játszani, ami óriási nagy megtiszteltetés számunkra. A dal témája a túlzott okostelefon és közösségi média használat” – mesélte Kóbori Dávid dobos.

A Viszi a szél c. lemez megszólalása nagyon rendben van, ez Oláh Marcell hangmérnöki és produceri munkáját dicséri. A lemezt hallgatva feltűnik, hogy milyen jól szólnak a dobok, jót tesz a zenének  a két szólóénekes, a vokálok is ügyesen felépítettek, egyszóval aki szereti ezt a stílust, annak a Viszi a szél biztos, hogy bejön…

 

 

A Viszi a szél 2021 március 13-án jelent meg és elérhető az összes zenei streaming platformon.

https://www.facebook.com/fellengzenekar
https://www.instagram.com/fellengzenekar/