zenesz_logo.pngfejlec_graf_zenesz.svg
Tíz év után a Fleetwood Mac új EP-t adott ki, melynek címe egyszerűen, Extended Play, és csak az iTunes-on elérhető.

 

fleetwood-mac-2013-600-1367336099.jpg

 

 

Mindenféle hírverés, vagy kampány nélkül 10 év után, április 30-án új lemezzel jelentkezett a Fleetwood Mac.
Új EP-jük, melynek címe egyszerűen: Extended Play, pillanatnyilag kizárólag az iTunes-on kapható és négy dalt tartalmaz. Ebből három új, Lindsey Buckingham szerzemény, "Sad Angel", "It Takes Time" és "Miss Fantasy", a negyedik, "Without You" Stevie Nicks dala, még 1973-ból, amikor Stevie és Lindsay még Buckingham Nicks néven játszottak együtt.

 

Buckingham még az év elején, egy philadelphiai koncerten jelentette be, hogy új lemez készül. Amikor a Rolling Stone arról kérdezte, hogy a hosszú évtizedek alatt hogyan alakult kapcsolata Stevie Nicks-szel, így felelt: „Még mindig alakul, változik és ez a szép benne. A gimnázium óta ismerem Stevie-t, hosszú-hosszú évekig egy pár voltunk, és zeneileg örökre egy pár leszünk.”

 

20081020_lindsaybuckingham_560x375.jpg


Lindsey Buckingham a legendás Turner gitárral 

 

Stevie Nicks így beszélt az EP-ről: „Úgy hiszem, egy teljes hosszúságú album nem az a dolog, amire az emberek vágynak manapság. Lássuk, hogy a világ akar-e több zenét tőlünk, és ha úgy érezzük, hogy akarnak még 10 dalt, újra gondoljuk a dolgot.”

 

Stevie-Nicks-9542187-1-402.jpg

 Stevie Nicks

 

 

Az Extended Play a Fleetwood Mac első lemeze a 2003-as Say You Will óta, amely akkor a UK Chart-on a 6. helyig jutott, és aranylemez lett. Ezek az eladási számok azonban elmaradtak a zenekar 1975-től 1987-ig tartó lemezeladási csúcsaitól, amikor több mint 100 millió lemezt adtak el világszerte.

 

A Fleetwood Mac jelenleg Észak-Amerikában turnézik, de őszre egy európai turné is tervbe van véve.

 

https://www.facebook.com/FleetwoodMac