zenesz_logo.png



A Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata - #HANGSZERMUSTRA

 

3 700x.jpg

 

 

A #HANGSZERMUSTRA videóblog gyűjteményben olyan egyedi, kézzel készített, ritka, utcazenészek által is használt hangszereket mutatnak be, amelyeket elsősorban a blues műfaj képviselői használnak koncertjeiken. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

 

HANGSZERMUSTRA #04 – SZIVARDOBOZ GITÁR

 

„Egy eredeti kubai szivardoboz volt a test alapanyaga, ami egy zongorából kibontott jávorfával lett belül megerősítve és ehhez rögzítettem a gitárnyakat. A testbe egy Fender Squier Stratocaster nyaki és hídi hangszedő került beszerelésre. A hídi hangszedőt a megszokottól eltérő szögben helyeztem el a gitáron, így elértük azt, hogy a magas hangok nem sípolnak olyan kellemetlenül a kis test miatt. A háromállású kapcsoló a gitártest felső élén helyeztem el, az oldalára egy hangerő potmétert raktam. A fejre egy sas formát faragtam, négy kettes hangolókulcs elosztással. Befejezésül egy spárgából font heveder került rá”.

 

 

 

 

Ha tetszenek ezek a hangszerek, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert hangszerek tárháza folyamatosan bővül.