zenesz_logo.png



Lehet, hogy csak egy álom az elmúlt év? Majdnem pontosan egy éve indult az első lezárás Magyarországon. A Péterfy Bori & Love Band tavaly nyáron megjelent Szikra c. hetedik stúdióalbuma ennek az első időszaknak a csodavárását, elszigeteltségét, és az izoláció ellen való lázadást fogalmazta dalokba.

Lula Luna sajtĂłfotĂł 1 700x.jpg

 

 

Az énekesnő-színésznő tavaly David Lynch-et idéző, baljós hangulatú szövegvideóban futotta végig a teljes albumot: (https://youtu.be/KtdFKX60pu0). Most viszont a lemez egyik legszemélyesebb kötődésű dalához, a már közönség kedvenccé vált Lula Lunához készített klipet, melyet Veres Balázs rendezett.  A klipről, amely terézvárosi önkormányzat tavalyi pályázata segítségével valósult meg, így nyilatkozott a rendező:

 

„A Lula Luna különleges dal. A feszes, vészjósló ritmus és Bori énekhangja izgalmas hangulatot teremtenek.  A filmben a számkivetettséget, a pszichedelikus hangulatot, és az impulzív elme éjszakáját gyúrtuk össze. Bori koreográfiájában Magyar Éva volt a segítségünkre. A film operatőre Győri Márk, látványtervezője Ács Alíz, vágója Kovács Dávid.”

 

Bori pedig így emlékszik vissza a dal születésére:

 

 „Mikor Tövisházi Ambrus elküldte a szám zenéjét, teljesen a hatása alá kerültem. Napokig hallgattam megállás nélkül, és mintha egy filmet néztem volna, úgy peregtek előttem egy őrült teliholdas éjszaka képei, és így nem volt nehéz megírni a szövegét. Aztán pedig fantasztikus élmény volt a vészjóslóan üres pesti éjszakában forgatni. A hatalmas kihalt szállóban a stábon kívül csak a recepción voltak páran. Szürreális volt, amikor az ablakon kinéztem, a máskor zsúfolt téren egyszerűen nem volt senki. Sehol nem volt senki, csak a telihold. Lula egyébként az én másik nevem, a másik énem. A bátyám nevezett el, így amikor megszülettem és a családban azóta is mindenki így hív.”

 

 

 

 

A tavaly digitálisan és CD-n megjelent Szikra album 2021 márciusától végre vinyl LP-n is előrendelhető.

 

Az LP mostantól előrendelhető a zenekar webshopjában https://bolt.peterfybori.hu/termek/3222/

Facebook: http://fb.com/peterfybori

Instagram: http://instagram.com/peterfybori