zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

„Bár instrumentális zenekar vagyunk, mégis egy szöveges videóval rukkoltunk elő, mivel a W.A.N.T.-ban elég sok a szövegbetét, itt volt az alkalom, hogy ilyet is csináljunk.”

GT_new lineup 700x.jpg

 


W. A. N. T. (We are not them)

A zenében használt hangminták az 1984 című George Orwell regény Michael Radford által rendezett filmverziójából, illetve a Francis Ford Coppola által rendezett Apokalipszis most című filmben felbukkanó soraiból származnak.

 

A W. A. N. T. (ahogy a teljes Shape Without Form album) és a videója is a minden emberi lényt fenyegető kiüresedés, illetve annak elkerülését érintő témával foglalkozik. A videó egyszerre próbálja az Apokalipszis most-ban ábrázolt metaforikus utazás képeivel, az 1984-ben megjelenített erőszak általi kiüresedéssel, valamint a magányt, reményvesztettséget, ürességet szimbolizálni hivatott, független és amatőr filmes (szerintünk fantasztikus) források felhasználásával illusztrálni T. S. Eliot - Hollow Men (Az üresek) című versének a zenében felhasznált sorait.

 

A szöveges videó Gerő András Péter (Kill Monday Management) munkája, az abban használt háttérvideót a zenekar vágta össze, míg az album artwork-jéből származó kép Tod Antal Miklós munkája.

 

A zenekar Shape Without Form című lemeze 2020. március 3-án jelent meg a finn Inverse Records kiadónál. A lemez megjelenését követően a Ghost Toast átesett az első tagcseréjén, Papp Lászlót Cserős Zoltán (Zoma) váltotta dobos poszton.

 

 

 

 

Ghost Toast

 

A Ghost Toast egy kísérletezős, instrumentális progrock zenekar Debrecenből. Tagjai a legkülönbözőbb stílusú zenéket szeretik (súlyosat, könnyűt, utazóst, filmzenét, elektronikus zenét, ambientet stb.), és ezeket a hatásokat használják is, hogy valami számukra (és remélhetőleg a közönség számára is) különlegeset alkossanak.

 

A főbb hatásaik, a teljesség igénye nélkül: Tool, Faith No More, Mastodon, Crippled Black Phoenix, Ulver, A Perfect Circle, Deftones, Oceansize, Jaga Jazzist, Shpongle, Orbital, Ott, Plaid, Future Sound Of London, The Mars Volta, Isten Háta Mögött, valamint sok-sok filmzeneszerző.

 

Eddig négy Ghost Toast album jelent meg:


Toast in the Shell (2011) - szerzői kiadás

There is No En... (2013) - szerzői kiadás

Out of This World (2017) - Inverse Records

Shape Without Form (2020) - Inverse Records

 

 

Kövesd a Ghost Toast zenekart:

Website: http://www.ghosttoast.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ghosttoastband
Twitter: https://twitter.com/ghosttoastband
Bandcamp: https://ghosttoastband.bandcamp.com
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDLXjxzvhQdpYlECCTF2hEA