zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

A Red One House zenekar különleges zeneszerszámokat bemutató sorozata a #HANGSZERMUSTRA

01 600x.jpg

 

 

A #HANGSZERMUSTRA videóblog gyűjteményben olyan egyedi, kézzel készített, ritka, utcazenészek által is használt hangszereket mutatnak be, amelyeket elsősorban a blues műfaj képviselői használnak koncertjeiken. A rövid blogokból megismerhető a hangszerek története, hogyan készítették őket, és milyen hangjuk van.

 

HANGSZERMUSTRA #05 – SZÁJGITÁR

 

„Életem első szájgitár élménye a Közgáz Egyetemen volt, ahol is Tátrai Tibi használt ilyet, szerelem volt első hallásra. Már akkor megfogadtam, hogy készítek magamnak egyet. A talkbox alapját egy alumínium műszerdoboz adta, ebbe helyeztem el a nagynyomású kürt hangszórót. A kürt hangszóróhoz csatlakoztattam egy jack bemenetet, ezen keresztül kapja a jelet a gitárerősítőből. A doboz tetejére egy menetes réz szűkítőt esztergáltattam, ami a hangot egy kis keresztmetszetre összegyűjti. A szűkítőbe szilikon csövet tettem, aminek feladata a kompresszált hang továbbítása a számba. Ahhoz, hogy a közönség számára is hallhatóvá tegyem, már csak egy mikrofonra volt szükségem.

 

 

 


Ha tetszenek az adások, érdemes feliratkozni a Red One House zenekar YouTube csatornájára, mert a különleges hangszerek tárháza folyamatosan bővül.