zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

Julien Baker új ízelítőt adott közelgő, Little Oblivions című lemezéből a friss, Hardline című dal formájában.

Julien_Baker_by_Sachyn_Mital 700x.jpg

 

Fotó: Sachyn

 

„Néhány évvel ezelőtt ismét elkezdtem az utazási emlékek gyűjtését azzal a laza ötlettel, hogy majd egyszer készítek belőlük egy műalkotást. 2015 óta elég következetesen turnéztam, és olyan sokat utaztam, hogy az olyan tárgyak, mint a repülőjegyek és a szállodai belépők, már nem sok újdonsággal kecsegtettek. Tehát összegereblyéztem az összes utazással kapcsolatos ereklyém, és alkottam belőlük kollázs-technikával egy házat és egy kisteherautót.


Szerettem volna ezt valahogy beleépíteni a lemezbe, és amikor a videóklippel kapcsolatban ötleteltünk, belefutottunk Joe Baughmanbe. Nagyon megfogott a munkássága, ezért megegyeztünk egy stop-motion videó megalkotásában, ami hasonló esztétikai tulajdonságokkal bír, mint az általam épített házikó. Nem tudom, miért érzek késztetést, hogy dalokat írjak, vagy apró szobrokat készítsek repülőjegyekből, de mégis megszülettek: egy rakás olyan dolog, amit összegyűjtöttem, magammal hordoztam, és végül új formába öntöttem” – nyilatkozta az énekesnő.

 

 

 

A videó rendezője, Joe Baughman így vélekedett:

„Ember, 600 órát töltöttem elmerülve a Hardline-ban, és többezerszer meghallgattam, de mégis még mindig meg tud indítani. Mókás és ambiciózus kihívás volt egy olyan projekt létrehozása, amely egy ilyen meggyőző dalt kísérhet. A díszlet megalkotása, amelyet a Julien által készített szobor ihletett, különösen szórakoztató volt. Szerettem a 60-as és 70-es évek magazinjait, térképeit és újságjait böngészni, és megtalálni a megfelelő színeket, formákat, idézeteket, amelyek lefedik a videó szinte minden felületét.”

 

 

 

 

 

A hónap elején Julien az LP első, Faith Healer című dalát a The Late Show With Stephen Colbert műsorában is előadta. A dalt Nashville-ben rögzítették, egy teljes zenekarral Baker háta mögött, így megidézve a közelgő album szélesvásznú hangzásvilágát. A Stereogum „lenyűgözőnek” nevezte a performanszot.

 

A február 26-án érkező Little Oblivions-t Baker szülővárosában, Memphis-ben vették fel, 2019 decembere és 2020 januárja között. A keverési munkálatokat az a Craig Silvey végezte, aki a The National, a Florence & the Machine és az Arcade Fire anyagain is dolgozni szokott.

A kiadványon az énekesnő gitár- és zongorajátékát újdonsült textúrák gazdagítják, többek között basszusgitár, dobok, szintetizátorok, bendzsó, és mandolin, melyek nagy részén ő maga játszott. Különleges mesemondó tehetsége pedig az elmúlt évek olykor nehezen megszerzett tapasztalatait és élményeit szövi zenei önéletrajzzá. Az új korong a 2017-es Turn Out the Lights-ot követi a sorban.

https://www.facebook.com/julienrbaker

https://julienbaker.com/