zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek

A közelmúltban alakult Mhorai névre hallgató deathcore zenekar második dalának, a Plain River-nek február 7-én lesz a premierje.

Plain River promo 700x.jpg

 

A zenekar két alapítója, Köteles Máté (gitár) és Floszmann Gergő (scream) korábban már dolgozott együtt egy közös melodic death metal zenekarban. 2020-ban jött az ötlet, hogy közösen egy hozzanak létre egy új bandát, mely az USA keleti-parti deathcore stílusát képviseli majd Magyarországon. Ketten kezdték meg első dalötleteik rögzítését és megszülettek az első demó anyagok is. 2020. végén csatlakozott a zenekarhoz Gáspár Tamás (basszusgitár), aki főként black metalos zenei hátterével tette sötétebbé a dalokat. Megszületett a MHORAI. A név – kiejtve [ˈmorɒj] – választásakor fontos volt, hogy egyszerű, sötét, minél kifejezőbb és idegen hangzású legyen, de utaljon a zenekar magyar mivoltára is.

 

 

 

 

 

2021 elején a Mhorai kiadta első kislemezét Liberation címmel. A dal rögzítése házi stúdiójukban történt, a keverési munkálatokat Simon István (No Silence Studio) végezte. A zenekar grafikai arculata, a logó és a lemezborítók Gergő (ének) keze munkái. A csapat második dalának a Plain River-nek a premierje február 7-én lesz. „A dal egy disztópikus tájleírás, mely egy cseppet sem fényes jövőképet vetít előre. A szövegben rejlő üzenet az, hogy az emberiség már elkésett a változással: a pusztaságon elterülő folyó felszínén visszatükröződnek a mindenkori emberiség által az anyatermészettel szemben elkövetett hibák, és a folyó felszíne alatt lévő holt lelkek magukhoz hívják a szemlélődőt” – meséli Köteles Máté gitáros.

 

 

 

 

 

Az eddig megjelenteken kívül hamarosan még két kislemezzel jelentkezik a zenekar, hogy előkészítsék az év második felében megjelenő nagylemezüket. A lemezen a tervek szerint a magyar underground zenei élet több alakja és szerepel majd vendégként. A Mhorai jelenleg nem rendelkezik állandó dobossal, de amint a poszt véglegesen betöltésre kerül, megkezdik a próbákat és a felkészülést a jövőbeni koncertekre.

 

Facebook: https://www.facebook.com/mhoraimetal

Merch és eddigi dalok: https://mhorai.bandcamp.com

Spotify: https://open.spotify.com/artist/48D3F5dD0WHT1RtxwFuUP3?si=SuRpeq2oRfK0_XMsRNcuVQ