zenesz_logo.png



A Kőbányai Zenestúdió diákjaiból alakult Pink & The Panthers Sodor a szél című dala bejutott A Dal 2021-es mezőnyébe.

IMG_7157 700x.jpg

 


A héttagú Pink & The Panthers zenekar egy embert leszámítva a Kőbányai Zenestúdió diákjaiból verbuválódott 2017-ben. Dalaik zeneszerzője Pink Edvárd a banda billentyűse, akire leginkább a Incognito és a Jamiroquai, tehát a jazz és a populáris zene fúziója volt hatással. A csapat célkitűzése az igényes zene népszerűsítése, és hogy minél több helyen élőzene szóljon. Nagyon fontos számukra, hogy dalaik szövege értéket képviseljen, és harmóniában legyen a zenével.

 

Fontos fordulópontot jelentett a zenekar számára, amikor 2018 őszén az Online című daluk a Jazzy Rádió dalverseny 2. helyezettje lett, és ehhez a számhoz készült el az első videóklipjük is. 2019 augusztusában megjelent első négyszámos EP-jük Az élet nem képlet címmel. A lemezbemutató után a SoundCam Production stúdiójába újabb két dalt rögzítettek, melyekhez klipek is készültek. Egyre több rádiós megkeresésük érkezett, így a Jazzy Rádió többször meghívta őket a Jazzy Hungarikum című műsorába, és néhány dalukat azóta is folyamatosan játssza a Jazzy.

 

 

 

 

 

Ferencz Péter PEET produceri munkájával született meg a Sodor a szél c. daluk, mellyel bejutottak A Dal 2021-es mezőnyébe, a 40 legjobb zenekar közé. Ennek a dalnak elkészült a lyrics videóklipje is, melynek megalkotója Hübler Krisztián.

 

„Nagyon különleges lehetőség ez számunkra, hiszen széles tömegekhez eljuthat a zenénk. Ezenkívül szintén fontos, hogy a világjárvány okozta veszteségek és sok-sok próba, koncert nélkül töltött hónapok után felcsillant a remény, hogy újra színpadon lehetünk és nem utolsó sorban együtt zenélhetünk. Bár hozzá kell tenni, hogy ebben az ínséges időszakban sem tétlenkedtünk, sőt még inkább inspirált minket a stúdió munka és a dalírás irányába, melyeket rögzítettünk is, így decemberben megjelent egy új mini albumunk, A zene ereje” – mesélte a banda billentyűse.

 

 

 

 

Ezen az albumon hallható a Dal 2021-be bejutott a Sodor a szél c. daluk. „A lemez számait saját megélések ihlették: szerelem, csalódás, szakítás, majd célvesztés, hiszen az ilyen életélmények tarkítják minden ember életét, ezzel leginkább ihletet nyújtva a művészek számára” – nyilatkozta a zenekar.

 

Pink & The Panthers

 

Szabó András - ének
Kaj Bernadett - ének
Raczkó Balázs - gitár
Takács Balázs - basszusgitár
Kolláth István - dob
Tóth Márton - szaxofon
Pink Edvárd – billentyű, dalszerző, szövegíró

 

További videók:

Pink & The Panthers - Játszma
Pink & The Panthers - Nyár az üvegben

Facebook: https://www.facebook.com/PinkandThePanthers