zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A kevert hangzásvilággal dolgozó Minya Vivien, művésznevén Miviana, 2020-ban alaposan beindult, ami szóló munkásságát illeti.

Miviana_2020 700x.jpg

 

 

A fiatal dalszerzőt, énekest több produkcióból (többek között Audiopoeta, Omega, Zenél az utca) is ismerheti a zenekedvelő közönség, ám népszerűségét alighanem saját YouTube csatornájának köszönheti, ahová népszerűbbnél-népszerűbb cover anyagokat készít. Egyik legkedveltebb feldolgozásával 245 ezer nézőt vonzott erre a platformra. Miviana zenéjének izgalmas fűszerezettségét az adja, hogy nem szeretné magát egyetlen stílusba beskatulyázni, bátran kísérletezget, illetve többek között hegedűn és brácsán is játszik.

 

A fiatal lány december végén feltűnt a SZKITON-os srácok live session videójában, ahol a fiúk mellett Dósa Szelinával bizonyított a mikrofon mögött. Miviana a felkérést egy korábbi feldolgozásnak köszönheti, amit még tavaly januárban készített a FIZU című SZKITON számból. Ezt a feldolgozását a legnagyobb videómegosztón 51 ezren nézték meg eddig.

 

 

 

 

Most pedig Majka, Gáspár Laci, valamint Lotfi Begi Hurrikán közöséhez nyúlt hozzá. Miviana régóta szeretett volna már egy Majka nótát új köntösbe öltöztetni a saját ízlése szerint. A Hurrikánt egy barátja ajánlotta a figyelmébe, ami annyira megihlette, hogy 5 nap leforgása alatt egy teljesen új nótát formált belőle Kiss Peti és Fésűs Ádám segítségével. A cover-hez hangulatos kisvideót is készített Szentendrén (Kamera: Koós Kristóf. Vágás: Miviana, Matthew Markos. Rendezés: Miviana, blghnrbrt).       

 

„Nagyon spontánul, nagyon elevenen készült el ez az anyag, amiben ráadásul rengeteg emberi jóság van. Öt nap leforgása alatt eljutottunk a ’hmm, lehetne ez a következő dal’-tól a YouTube premierig. Minden percét élveztem. Nem volt nyomás, jól éreztük magunkat. Sokat tanultam ebből a dalból és nyilván nem megy mindig minden terv szerint, de ennél rosszabbul már sosem akarom érezni magam alkotás közben” – árulta el Miviana a Hurrikán kapcsán.         

 

SzkiTon - FIZU /Miviana cover/       
https://www.youtube.com/watch?v=HwMnOpMvCyc       

 

Miviana a Facebook-on: https://www.facebook.com/MivianaOfficial      
Miviana Insta: https://www.instagram.com/miviana_official/