zenesz_logo.png



20 évvel első albumuk – a The National – megjelenése után, 2021. február 26-án a The National újra kiadja az ikonikus korongot, illetve az azt követő, 2003-as Sad Songs For Dirty Lovers-t és a 2004-es Cherry Tree EP-t is.

APENationalVicPark 700x.jpg

 

Forrás: APENationalVicPark020618-114
Credit: Raph_PH

 

Mindhárom lemezt az Abbey Road Studios-ban remasterelték, így a 2021-es nyomatok hűek maradnak az eredeti alkotásokhoz, miközben a felfrissített hangminőség segít a szeretett albumok hangzását naprakész szinten tartani – úgy, ahogy azt a három fontos ugródeszkának számító lemez igazán meg is érdemli egy általuk meghatározóvá vált zenekar életében.

 

 

 

The National - The National

Eredeti megjelenés: 2001. július 2.

 

 

A The National 20. szülinapját ünneplő debütlemezénél érezhető volt a levegőben annak a súlya, hogy egy különleges zenekar van "készülőben". A The National című album két évvel megalakulásuk után jelent meg, abban az időszakban, mikor a tagok még javában zsonglőrködtek a zenekari léttel és teljes munkaidős állásaikkal, legalábbis azok szükségességével. A korong egyrészt fejet hajt azon alternatív zenei előadók előtt, akik inspirálták őket (Pavement, Silver Jews), másrészt saját ízviláguk kiindulópontja. Matt Berninger lenyűgöző és váratlan dalszövegei olyan dallamokhoz társulnak, melyek olykor libabőrös, máskor gondoskodó melankóliával ölelik át a hallgatót.

A The National a zenekar munkásságának origója, melyet az újrakiadás egy újabb szinte emel. Remek alap egy remek bandához.

 

 

 

The National - Sad Songs For Dirty Lovers

Eredeti megjelenés: 2003. szeptember 1.


A The National második albuma, a 2003-as Sad Songs For Dirty Lovers jelentős ugrást jelentett a 2001-es debütáláshoz képest, bemutatva egy olyan zenekart, amely egyszerre képes meleg öleléseket és mély ütéseket osztogatni. A lemezt a Pitchfork „pompás vonatszerencsétlenségként" jellemezte, az Uncut pedig így írta le: „egy valódi kincs... Eleven, mint egy zúzódás, bátor, kétségbeesett, gyönyörű zene.”

A Sad Songs For Dirty Lovers fontos rekord a The National diszkográfiájában, és az újrakiadással be is bizonyosodik, hogy túl is tudja szárnyalni önmagát az idő próbáján.

 

 

 

The National - Cherry Tree EP

Eredeti megjelenés: 2004. július 19.


Egy évvel az Alligator című album nagy áttörése előtt, 2004-ben látott napvilágot a Cherry Tree című izgalmas kislemez, amely – köszönhetően a finom balladáknak és himnuszos közönségkedvenceknek – sokak szívében helyet talált magának. Az EP kilenc trackje között megtaláljuk az About Today és az All The Wine című klasszikusokat, illetve a Murder Me Rachel különleges live verzióját is, amivel máris egy utánozhatatlan The National koncert atmoszféra buborékjába kerülünk.

A Cherry Tree lényegében azt a pillanatot örökíti meg, melyben a The National igazán megtalálta önmagát, és kész a világ meghódítására. Ezzel az újramasterelt verzióval pedig jobban hangzik, mint valaha.


 

 

https://www.facebook.com/thenationalofficial