zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
2020 decemberében legújabb felvételeit indítja útjára a Cirkusz-KA akusztikus etno-jazz kvartett. A három dal előzetes az együttes a 2021-ben, a NarRator Records kiadásában megjelenő negyedik nagylemezéről.

Cirkusz-KA_kvartett_2020 700x.jpg

 

 

Igaz, az album csak 2021-ben fog megjelenni, három dalt már idén decemberben megmutat róla a zenekar. Nem véletlenül december, hiszen téli tematikus lemezről van szó, rajta helyet kapott dalok hangulatukban és témájukban kötődnek az évszakhoz, a téli ünnepkörhöz.

 

„Nem csak a dalok díszlete téli, persze énekelek ropogó hóról, forralt borról, a Betlehemi történetről.... Mégis, igazi téli hangulatom attól a lassan lélegző zenei atmoszférától lesz, amit szerzőtársammal Rock Tamással, a Cirkusz-KA tagjaival és a lemez vendégművészeivel létrehoztunk. Az év ezen időszaka számomra a befelé figyelésé, az összegzésé, nehezebb pillanatok mellett a csoda megélésének az időszaka is. Egy folyamat, a természet halálától, rövidülő nappalokkal, majd az átfordulással, a fény, a csoda megszületésével újra a tavaszi újjászületés felé vezet” – meséli Szlávics Anna.

 

 

[CirkuszKA Betlehemes]

 

 

A Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros 2006-tól dolgozik együtt, 2009-től már zenekaruk, a Cirkusz-KA zenéjén. Dalaikkal bejárták Európa majd minden szegletét, 2013-tól kvartettként megszilárduló formációhoz azóta is sokszor kapcsolódnak „alkalmi játszótársak”, vendégzenészek itthon és külföldön egyaránt.

 

„A kvartett további tagjai Clemente Gábor ütőhangszeres és Arday Dániel bőgős. Vendégművészeink Somogyi Márton zongorán, akit talán húsz éve is ismerek, de egy másik formációmban már lassan négy éve szorosan alkotunk együtt. Szintén közös barátunk, Ruzics Csilla gitáros-festőművész, aki a tanítás mellett határokat átívelő izgalmas zenei projektekben – például a Babel Camp nemzetközi alkotó projektjein – és színházi muzsikákon egyaránt dolgozik. Csilla ezúttal szitáron működik közre. György Andi a budapesti underground zenei élet hegedűs-énekesnője, a Cabaret Medrano mellett sokszínű de karakteres zeneiségével jól mozog az improvizáció világában, a könnyűzene mellett a jazz felé is szívesen kalandozik, színházi projektekben, de még a flamenco-t hegedülni is hallhatjuk, nem csak mikor éppen Andalúziában jár.”

 

 

[CirkuszKA Feher Arany]

 

 

„A dalok felvétele részben házi-stúdióinkban került sor, de azoknál a hangszereknél ahol ez kompromisszum lett volna, Heidrich Roland segítségét kértem, aki nemcsak gitáros és zeneszerző több más formáció mellett saját zenekara a The Abstract élén, hanem az akusztikus hangszerek felvételének mestere. Ő egyébként a lemez keverésének és utómunkáinak a folyamatában is értő füllel, tanácsokkal vesz részt. Alkotótársainkkal együtt sok örömünk van már most az új anyagban, várjuk, hogy megoszthassuk a hallgatókkal.”

https://www.facebook.com/CirkuszKA