zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
December 10-én debütált a Netflix új, saját gyártású sorozata, az Alice in Borderland, melynek főcímzenéjét Lazerpunk szerezte.

alice in borderland vertical poster fb 600x.jpg

 


A sorozat egy csapat tokiói fiatalról szól, akik unalmukban egy másik, izgalmasabb világba vágynak. Kívánságuk hamarosan teljesül, bár valószínűleg nem úgy, ahogy szerették volna. A népszerű manga alapján készült sorozat hősei ugyanis átkerülnek egy olyan párhuzamos valóságba, ahol folyamatosan a túlélésért kell küzdeniük.

Lazerpunk 2018-as Death & Glory c. nagylemeze volt az, amely nemzetközi szinten is komolyabb ismertséget hozott a magyar producer számára. Ennek az albumnak a 4. trackje a Power, amit az Alice in Borderland előzetesében és főcímzenéjeként is hallhatunk. A magyar producer kezdetekben a 80-as évek nosztalgikus hangulatához visszanyúló synthwave és retrowave stílusból merített, mostanra azonban zenéje lényegesen kiforrottabb és sokkal inkább electro és cyberpunk irányba mutat.

 

[Alice in Boardland]

 

 

Lazerpunk 2019-ben indult el első Európa turnéjára, amit rögtön követett egy amerikai turné is, majd még abban az évben kétszer visszatért Amerikába, harmadik alkalommal egy teljes kéthónapos turnéra, így összesen 48 amerikai és számos európai fellépéssel zárta 2019-et. Lazerpunk olyan nevekkel lépett már színpadra, mint Perturbator, Carpenter Brut, Danger, továbbá a 2018-ban a Sziget Fesztiválon is tiszteletét tette az A38 színpadán. Az évek alatt számos jelentős nemzetközi producerrel is kollaborált már, úgy mint Scandroid, Aesthetic Perfection, Daniel Deluxe, Tokyo Rose, Max Brhon és a szintén magyar Quixotic.

 

Lazerpunk legújabb kislemeze 2020. június 19-én jelent meg Covenant címmel. Az album különlegessége, hogy a 2020-as koronavírus-járvány tetőzése ideje alatt íródott, amit a számok témája is mutat. Ami azonban igazán lényeges a lemezt illetően, hogy a magyar producer az EP teljes bevételét a Gyermekszív Alapítvány javára ajánlotta fel. A félmillió forintos összeg szeptember 4-én került átadásra, amiből az alapítvány egy speciális nagyítószemüvegre fog beruházni, amely segítségével a sebészek sokkal precízebb munkát végezhetnek majd az apró gyermekszívek műtésekor.

Szeptembereben jelent meg Lazerpunk első videoklipje is, amely az album címadó számához, a Covenanthoz készült. A videó érdekessége, hogy a felvételek nagy része még márciusban készült, a karantén alá vont, teljesen üres budapesti utcákon.

 

 

 

 

További linkek:

 

BANDCAMP – Ingyenes zene letöltés és merch

Facebook – 8k like

Instagram – 7.8k követő

Spotify – 90k havi hallgató

Twitter – 2.4k követő