zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Magyar Jazz Szövetség könyve 80 oldalba próbálja besűríteni az elmúlt évtizedet, egész pontosan ennek a felébe, mert a kétnyelvű kiadványt a külföldi piacra is szánják, mint reklámhordozót.

30jazz_borito_finall 700x.jpg

 

 

Három évtizeddel ezelőtt, a rendszerváltozás forgatagában alakult meg Magyar Jazz Szövetség, a műfaj mindmáig egyetlen, országos hatáskörű társadalmi és szakmai szervezete. Kezdeményezője és elsőként megválasztott elnöke Gonda János volt, akit Kőszegi Imre, László Attila, Márkus Tibor, majd 2013-tól Bágyi Balázs követett a szervezet élén. A ma többszáz tagot számláló szövetség hivatásos és amatőr muzsikusokat szakembereket és jazzkedvelőket egyaránt tömörít soraiban. Tevékenysége az idők során folyamatosan bővült, a műfaj általános képviseletén túl rendezvények szervezését, tehetséggondozást, ismeretterjesztést és a jazzért tevékenykedők szakmai elismerését is magába foglalja. Működését pályázatai révén fokozódó mértékben támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

 

30evesMJSZ_2.jpg

 

 

Az MJSZ évfordulóra 80 oldalas magyar és angol nyelvű, képekkel gazdagon illusztrált reprezentatív kiadványt jelentetett meg, amely áttekinti a magyar jazz és a szövetség történetét, bemutatja a nemzetközi érdeklődésre számot tartó előadókat és az új nemzedéket képviselő fiatalokat, képet ad a jazz hazai intézményrendszeréről és szellemi hátországáról, tovább megismerteti az olvasót a szövetség szakmai díjaiban részesült muzsikusokkal, kritikusokkal, szervezőkkel, támogatókkal.

 

 

30evesMJSZ_6.jpg

 

 

A kötet szerkesztője Turi Gábor volt, aki a rövid idő alatt, amit kapott e könyv létrehozására, kihozta a maximumot a lehetőségből.

 

A kiadvány díjmentesen beszerezhető a kiemelt jazzklubokban, a jazzel foglalkozó oktatási intézményekben és a kiemelet kulturális központokban. Elkészítését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, a pandémia elmúltával a tagság részére ingyenesen elérhetővé lesz, illetve a Magyar Jazz Szövetség promóciós céljait szolgálja majd.

 

 

A könyv pdf-formátumban letölthető ITT