zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A mai online világ egyfajta DIGITÁLIS VADNYUGAT. Nem megfelelőek az erőviszonyok. A technika teljesen uralja az online világot, figyelmen kívül hagyva a szerzői jogokat a profit maximalizálás érdekében.

fb-cover2 700x.jpg

 

Ezen változtatni kell a szabályozás segítségével és megfelelő szerzői képviselettel. A cél nem a fejlődés útjába állni, hanem a bevételeket igazságosan elosztani.


A Zeneszöveg.hu oldal 2004-ben kezdte meg működését. Az oldal kultúrmissziója a magyar zene és zenész társadalom, illetve hozzá köthető egyedi értékek felkutatása, szakmailag hiánypótló kreatív és innovatív megoldások felkarolása és nem utolsó sorban ezen rendkívüli értékek védelme. Ennek az érdekvédelemnek megtestesítője A FONTOS A SZÖVEG kezdeményezés.

 

A kezdeményezés célja, hogy TÁJÉKOZTASSA a jogtulajdonosokat a kialakult helyzetről és BEMUTASSA számunkra, hogy milyen megoldást kínál a fontosaszöveg.hu.

 

„A járvány hatása rámutatott: az élőzenei bevételek mellett óriási jelentősége van a digitális térben megfogható parányi bevételeknek, amelyeket egy kupacba gyűjtve enyhíthetünk a nehézségeken. Ez egy új helyzet, amely új megoldásokat kíván. A rendelkezésünkre álló közel 16 éves adatok segítségével egyedülálló lehetőség van a kezünkben a változáshoz. A sikerhez elengedhetetlen a szerzők támogatása. Szeretnénk minél több szerzőhöz elérni és segíteni, ezért indítottunk egy pályázatot, ahol a 2020 Dalszöveg Nagykövetét keressük. Legnagyobb büszkeségünkre ebben állt mellénk egy olyan innovatív hazai divatcég, mint a DORKO. A pályázat minden 18. életévét betöltött dalszövegíró számára szól, melynek keretén belül a nyertes pályázó digitális terméket, illetve fizikai ruhakollekciót kap, melynek nyereségéből részesül” – mondta Csipai Roland a Fontos a szöveg kezdeményezés alapítója.

 

„Örömmel állunk most is az olyan kreatív kezdeményezések mellé, amelyek a hazai zenei szcénát támogatják. Szeretnénk teret adni a feltörekvő szövegíróknak az egyedi kollekciónkon keresztül, egyúttal pedig reflektorfénybe helyezni a Fontos a szöveg! kampányt” – mondta a Dorko képviselője.

 

 A dalszövegeket a https://fontosaszoveg.hu/palyazat weboldalon lehet benyújtani 2020. november 9 – 2020. december 10. között. Ezt követően kerülnek elbírálásra a pályaművek a zsűri által. A zsűri: Csipai Roland, Pixa, Czutor Zoli,

Patocska Olivér.

 

Bővebb információ: https://fontosaszoveg.hu