zenesz_logo.png



A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos, a koncert vizuálokat megidéző lyric videót. A dal a múló időt, az öregedést dolgozza fel, amely bár nem mindig van hasznunkra, mégis ragaszkodunk hozzá, mint egy droghoz.

colorstar2 700x.jpg

 

A zenekar tavaly mutatta be hetedik nagylemezét, az elektronikus zenét, pszichedelikus rockot és etnót is keresztező Time is The Drug-ot. A lemezről nemrég jelent meg az Across The Desert klipje Gábor Márton „Juice” rendezésében, aki a Time is The Drug lyric videójáért is felel. A videót egyébként koncertvizuálnak tervezték és a közönség élőben is találkozhatott volna vele a zenekar Dürer Kertet búcsúztató koncertjén, így, ha a búcsú most el is marad, mindenképp szerették volna a fellépés napján bemutatni azt.

 

Juice-szal már nagyon régóta együtt dolgozik a zenekar. VJ-ként, grafikusként és kliprendezőként is sokat tett hozzá a zenekar vizualitásához. A Time is the Drug videó eredetileg koncertekre készült, de annyira egységes és kifejező, hogy megkértük Juice-t, készítsen belőle szövegvideót. Gondolkodtunk rajta, hogy rövidebb verzióban adjuk most ki, de végül az eredeti hossz mellett döntöttünk, annak ellenére is, hogy manapság nem szokványos közel 10 perces klipet kihozni” nyilatkozta Sándor Dániel, a zenekar dobosa.


Az idő múlása életünk meghatározó eleme, nem csoda, hogy Szalay Pétert, a zenekar alapítóját is megihlette, aki így mesélt a dalról: „Még 2016 szeptemberében raktam össze azt a rövid, mindössze pár ütemnyi loopot, amiből aztán egy hosszú folyamat végén, 2018 októberében megszületett a Time Is The Drug. Sokáig nem volt egyértelmű, merre vegye az irányt a zene, lehetett volna instrumentális darab is akár, de aztán beugrott egy énekdallam, ami szöveget is kívánt. Érdekesség, hogy közben Németh Robival a Táguló Idő című dalán dolgoztunk, a kísérő zenekarában játszó Esti Kornélos srácok pedig Eltűnt Idő címmel adtak ki szintén ez idő tájt albumot, szóval a téma valahogy ott ólálkodott körülöttem, és engem is elkapott. Az angol szöveget tekintve a meghatározó ihletforrás David Bowie Time-ja volt, amiben szintén felmerül a kurválkodó idő motívuma („Time, he flexes like a whore”), és a Roxy Music Love Is The Drug-ja. Ez utóbbi adta az ötletet a refrénben szereplő címadó metaforához: az idő, mint drog, mint végzetes függőség, ami pusztít, de mégis egyre többet, és többet akarunk belőle.”

 

 

 


A számban egyébként Ruby Harlem, Kozma Kata és a Meszecsinkából is ismert Oláh Annamari is szerepel. Az új klip mellett a zenekar rajongóinak jó hír, hogy a colorStar jövőre dupla jubileumra készül, ugyanis jövőre lesz 20 éves második lemezük, a Viva la Musica, míg a csapat 25. születésnapját ünnepli majd, így sok meglepetéssel készülnek.

https://www.facebook.com/colorstar