zenesz_logo.png



A Big Thief rajongói örülhetnek, hiszen a tavaly a Sziget Fesztivált is megjárt zenekar énekesnője, Adrianne Lenker ismét elővette szólóprojektjét.

1280px-Big_Thief_-_Haldern_Pop_Festival 700x.jpg

 

 

Adrianne Lenker a közelmúltban két kiadványt is megjelentetett songs és instrumentals címekkel, illetve egy videóklip is érkezett a zombie girl című dalához.

"Lenker gyakran ír az időről és a veszteségről - arról, hogyan ragaszkodunk ahhoz, amire szükségünk van, és engedünk el minden mást. Számára a dalírás egyfajta módja annak, hogy a különleges tapasztalatokat vagy emlékeket megőrizze és rögzítse, akárcsak egy pillangót az üveg alatt" – írja Amanda Petrusich rendkívül találóan a New Yorker hasábjain, az NME pedig "nyugtató balzsamként" definiálta.

Előbbi szándék bontakozik ki a zombie girl meghitt szövegében is, melyben Adrianne Lenker dokumentálja a kapcsolat vége után érzett ürességet:  

 

"I was frozen in bed with a zombie girl 

vacant as a closed-down fair

sleep paralysis, sworn I could've felt you there 

and I almost could've kissed your hair 

but the emptiness withdrew me 

from any kind of wishful prayer."

 

A dalhoz egy hangulatos DIY-videóklip készült a faházban – és az azt övező erdőben – ahol az albumokat rögzítették.

 

 

 

 

A songs és az instrumentals két külön gyűjtemény, mindkettő áprilisban íródott és rögzült, miután a Big Thief márciusi turnéját hirtelen meg kellett szakítani a koronavírus miatt. A tér érzésének megragadására törekvő Adrianne Philip Weinrobe mérnök segítségét kérte, aki rendhagyó hangrögzítési technikákat és felszereléseket gyűjtött csokorba. Míg a songs dalai a líraibb és hagyományosabb dalszerzést képviselik, addig az instrumentals instrumentális darabjaiban Lenker két hosszabb szerzeményben „nyújtja ki és fedezi fel” a teret. Az egyedi atmoszférát helyenként az eső megnyugtató kopogása erősíti.


A vinyl felvétel 100% analog-analog-analog (AAA). A hangfelvétel előállításához semmilyen digitális eljárást nem használtak. Az albumok lenyűgöző borítói Adrianne nagymamájának, Diane Lee-nek az akvarell festményei. Mindkét lemez megjelenik dupla LP, CD és kazetta formájában.

 

 

 


https://www.facebook.com/adriannelenkermusic

https://www.facebook.com/bigthiefmusic