zenesz_logo.png



Törőcsik Franciska színésznővel jelentetett meg közös, három számos kislemezt a gitárosként, dalszerzőként és producerként is tevékenykedő Balogh Borsa, azaz Űrlénykirály.

6 700x.jpg

 

Fotó: Hidegh Katalin

 

Október közepén jelent meg a Teljes álom, fél valóság című EP, melynek zeneszerzője, producere Balogh Borsa, aki Űrlénykirály művésznéven alkot. Mind a három dalt Törőcsik Franciska színésznő énekli, a felvétel, keverés maszterelés is Balogh Borsa munkája.

 

„Ez egy klasszikus értelemben vett karantén lemez, az itthoni stúdiómban készítettem a felvételeket, a kijárási tilalom alatt, és közben netes kapcsolatban voltunk Franciskával. A karantén végén már el tudott jönni a stúdióba, ahol felénekelte a számokat. Ez egyszeri projekt volt, Franciskával várhatóan nem lesz folytatás, annál is inkább így van, mert nyáron megalapítottam Az Űrlénykirály zenekara nevezetű formációt és az energiáimat erre összpontosítom most. Ebben a csapatban fix tagok szerepelnek, Galambos Péter (ének), Kovács J. Dávid (basszusgitár), Rozgonyi Tamás (dob) alkotják a zenekart. Amint a vírushelyzet kicsit enyhül, megtartjuk a debütáló koncertünket, addig próbafolyamatok zajlanak” – mesélte Balogh Borsa.

 

 

20201014torocsik-franciska 700x.jpg

 

Fotó: Schram András

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A három dalt tartalmazó lemez különlegessége, hogy mindháromhoz készült 3D szövegvideó, ami Zekeres Péter munkája. Az egyik dal Radnóti Miklós Virágének című versére készült, a másik két szám szövegét Balogh Borsa és Törőcsik Franciska jegyzik.


https://www.facebook.com/urlenykiraly

https://www.facebook.com/franciskatorocsikofficial