zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Angus Young, Brian Johnson, Cliff Williams, Phil Rudd és Stevie Young visszatérnek, november 13-án megjelenik a POWER UP, az AC/DC tizenhetedik albuma.

acdc-700.jpg

 

A rövidke videókban már korábban beharangozott dal a nemrégiben újra összeállt banda hamarosan megjelenő új albumáról, a POWER UP-ról származik, melynek hivatalos megjelenési dátuma november 13. A Shot In The Dark single-n ismét a népszerű, Angus Young, Brian Johnson, Cliff Williams, Phil Rudd és Stevie Young alkotta felállás hallható teljes gőzerővel.

 

A New Musical Express lapnak adott interjújában a zenekar alapítója és gitárosa, Angus Young a következőket mondta az újonnan megjelent kislemezről: „Ez egy igazán erőteljes dal egy ütős rock albumról. Ha meghallod, rögtön tudni fogod, hogy AC/DC. Ez az, amire mindig is törekedtünk.” Noha a 2017-ben elhunyt Malcolm Young (Angus Young bátyja) gitárjátéka nem hallható az albumon, az elkészült dalokban az ő ötletei is jelen vannak.

 

 

 

 

„2018-ban összejöttünk, és elkezdtünk több olyan ötleten dolgozni, melyeket az évek során Malcolm és én találtunk ki” – tette hozzá Angus Young a banda visszatérésével kapcsolatban „Voltak olyan AC/DC számok, amiknek a kidolgozására azelőtt sose került sor, és tényleg nagyszerű dolog volt, hogy most mindenki a részese akart lenni. Úgy érzem, sikerült visszahoznunk azt, amit a világ 1980 óta AC/DC-ként ismer.”

 

A zenekarnak egy izgalmas megoldással, méghozzá épületvetítéssel is sikerült felhívnia a figyelmet a visszatérést fémjelző új albumra, így az AC/DC gigászi emblémái olyan londoni nevezetességek falán voltak láthatóak, mint a Szent Pál-székesegyház, a Marble Arch diadalív, a Battersea erőmű vagy a Tate Modern múzeum.

 

A POWER UP elkészítése és felvétele kapcsán – mely az AC/DC első nagylemeze a 2014-ben kiadott Rock Or Bust óta – a zenekar hangmérnöke, Mike Fraser így nyilatkozott: „Szerintem Angus rengeteg ötlettel és riffel, gitártémával, viszont annál kevesebb kész dallal indult neki az egésznek. De nem volt ez másként a Rock Or Bust esetében sem, mivel ő és Malcolm elképesztően sok dalt írtak, mielőtt Mal megbetegedett, és eltávozott közülünk.”

 

Szóval Angus ötletek és riffek kész tárházával érkezett. Valószínűleg éveket tölthetett azzal, hogy ezeket mind összerendezze, aztán amikor bejött a stúdióba, leültünk együtt egy hatalmas adag demóval, amiket készített. Aztán ő és Brendan O’Brien, aki a lemez producere, átnézték az összes ötletet, és megbeszélték őket: „Oké, ez itt tökjó! Ebből egy remek szám lesz. Akkor ezt a riffet tegyük be ide…”

 

 

1409032676897.jpg

 

Malcolm Young

 

Egy másik interjúban, amit Angus Young a Rolling Stone magazinnak adott, elmondta, hogy új albumukat bátyja emlékének szentelik, hasonlóan ahogy 1980-as Back in Black lemezükkel a fiatalon elhunyt egykori énekesük, Bon Scott emléke előtt tisztelegtek. Az új nagylemez valamennyi dalánál Angus és Malcolm Young közösen vannak dalszerzőként feltüntetve.  

 

És íme az AC/DC várva várt új albumának tracklistája:

1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through The Mists Of Time
5. Kick You When You’re Down
6. Witch’s Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.zeneszmagazin.hu/gretsch+malcolm+young+signature+jet+gitar.html

http://www.zeneszmagazin.hu/az+acdc+nem+adja+fel.html
http://www.zeneszmagazin.hu/legfrissebb/valoban+ujra+osszeallt+az+acdc.html