zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
„A Mozai EP az első egy évünk története, amiben a Keleti Blokk füstössége, a zenekar kezdeti nyers dinamikája öleli körül a Yellow Mood szellemiségét.”

YM 700x.jpg

 

 

A 2019 elején alakult Yellow Mood zenekarnak megjelent egy négyszámos EP-je és két kompozícióhoz már klip is készült. Zenéjük műfaját nehéz lenne pontosan meghatározni, ezt ők maguk is így látják. A számok többségében dominálnak az instrumentális részek, az ének mintha kevésbé lenne hangsúlyos. A dalok többsége a 70-es, 80-as évek progresszív rockbandáinak zenéjét idézi, egy kis pszichedelikus hangulattal fűszerezve. Szépek, izgalmasak a zongora- és gitárszólók, a vokálok jól felépítettek. A dalok talán a már elkészült klipekkel együtt hallgatva hatnak a legjobban.

 

 

 

 

A zenekar így vall a most megjelent anyagról: „A Mozai EP az első egy évünk története, amiben a Keleti Blokk füstössége, a zenekar kezdeti nyers dinamikája öleli körül a Yellow Mood szellemiségét. Ez az album a zenekar első évének pontos lenyomata. Az első közösen megírt számunktól, a Purple Ground-tól kíséri végig az útkeresésünket a felvétel utolsó pillanatában megírt számig, a Where Do They Go?-ig.

 

A zenék írása közben nem követünk konkrét stílust, irányvonalat, mindenki belerakja a saját személyiségét, közösen dobáljuk az ötleteket. A mai napig nehezen határozzuk meg a saját műfajunkat..”

 

 

 

 

„Igyekeztünk Józsival, az Allusion Ninja operatőrével, és Vitéz Julival, a főszereplővel olyan képekben gondolkodni, amik jól tükrözik ezt a nagyon finom kettősséget. Nem akartunk konkrét kitalált jeleneteket, helyette improvizációra alapoztuk a felvett anyag 80 százalékát. Szerettem volna a főhősünk karakterét kicsit áttenni egy másik bolygóra vagy egy kifordított valóságba, ahol a belső harcok, az identitásválság konkrét emberi formát öltenek. A barna és a szőke Juli gondolata egy magányos otthoni David Lynch maraton alkalmával fogalmazódott meg, ezt igyekeztünk közösen beleültetni a Yellow Moodba egy majdnem folyamatosan forgó kamerával. Juli karakterét sokkal inkább a zenére való reflektálásként, egyfajta szimbólumként értelmezzük: elvágyódás, dualitás, identitásválság, újra és újra lefutott körök” – meséli a Polymono klipjének rendezője, Balogh Ádám.

 

 

 

[Yellow Mood]

 

 

Az öt különböző zenei világból jött fiatal zenész a blues, rock, funk, jazz, és a popzene elemeiből építkezik, a zenekar tagjai: Héjja Norbert - gitár és ének, Szilágyi Anna - billentyű és vokál, Tácsik Hunor - szaxofon, Bózsing Hunor - dob, Dobos Kristóf - basszus és vokál.

 

Facebook

Instagram
Youtube

Spotify