zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
11 dallal a fedélzetén futott be az új Alvin és a Mókusok nagylemez, az „Akinek itt kell most lennie”.

alvin_2020aikml 700x.jpg

 

Az albumról, az elmúlt időszakról, a vírus okozta nehézségekről a zenekar frontembere, Pásztor István (Alvin) mesélt: „Három év telt el az utolsó korong óta és már nagyon vártam, hogy új anyaggal túrázzunk! Aztán feje tetejére állt a világ. De kezdjük az elején… „ 


"Ha egy új anyagot készítek, az általában az utoljára kiadott albumtól eltelt időszak általam megélt eseményeit dolgozza fel. Egyfajta szubjektív krónika részemről. Megírni a 21. nagylemezed koránt sem egyszerű feladat. Egyrészről nyilván akkor van értelme az egész dolognak, ha még feljebb tudod tenni a lécet, mint azt anno legutóbb tetted. Másrészt képes legyél megújulni valamilyen szinten, kerüld a közhelyeket, de minél több ember számára érthető anyagot produkálj és persze a legfontosabb, hogy megalkuvás nélkül, ezek mellett is tudj önmagad lenni a korongon. Megírod a dalokat, stúdiómunkálatok, gyártás és eljön a megjelenés napja. Ide lőjetek! Majd pillanatok alatt diagnosztizálhatod a világ és az önmagad viszonyát. Legalább is, hellyel-közzel ez történt az elmúlt kiadványoknál, de ez most egy igazi szürreális év.

 

Itt van ez a valami, amit láthatatlan, a világ egyik fele rettegi, a másik tagadja, de egy biztos, nem jó irányba haladnak a történések. A kormány megszorít, a média riogat, az emberek nyugtalanok.

 

„Csak kell egy kézzel nem fogható,
Ha kell, nyafogható ilyen,
Ha az ördög pihen!”
 


A dalokra mindig úgy tekintettem, mint egyfajta tükörre, amit a hallgató elé teszek és ő eldöntheti mit lát, vagy hall. Szerintem az egyik legjobb lemezünk lett, ha nem a legjobb! Nagyon elégedett vagyok, talán ez az a korong, amin a legtöbb dolgot kompromisszum nélkül meg tudtam valósítani.

 

Úgy gondolom, most van igazán szükség egy ilyen anyagra, hiszen a világunk még mindig olyan lesz, amilyenné tesszük! Az életnek mennie kell tovább, jelenjenek meg albumok, még ha esetleg csak később tudod személyesen bemutatni azt, mentsen életeket a rockzene, mint azt annyiszor tette már korábban! Nekünk előadóknak igenis kötelességünk lenne most ugyanúgy kiállni a dolgokért, felelősségteljesebben viselkednünk, mint máskor és a legfontosabb: közvetíteni a reményt az emberek felé."

 

 

 


A lemez elérhető a legnagyobb online zeneszolgáltatóknál és elkészült a legfrissebb klip, melynek címe: Azért. Az új albumot az elhalasztott őszi turné egyetlen megmaradt budapesti hétvégéjén be is mutatják, november 13-án az Akváriumban, november 14-én pedig a Barba Negrában! Jegyek még mindkét estére korlátozott számban kaphatók.

https://www.facebook.com/Alvin.es.a.Mokusok