zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Csemer Boglárka "Boggie" lemezbemutató koncertje 2013. április 13-án lesz a Budapest Music Centerben.

Boggie lemezbemutatĂł.jpg

 

Csemer Boglárka "Boggie" már évek óta rendszeresen kápráztatja el közönségét hazai, és külföldi vizeken egyaránt. BOGGIE elnevezésű jazzy pop formációja a Tom-Tom Records gondozásában jelenteti meg első albumát!

 

A harmonikus dallamvezetésnek, a felszabadult játéknak köszönhetően, a zene körbeöleli hallgatóját, a francia nyelvű dalszövegek és Boggie a maga kisugárzásával, bájával, csengő hangjával egy érzelmekkel, gondolatokkal teli világba kalauzol bennünket.

 

Boggie francia muzsika iránti vonzalma már évek óta töretlen. Párizsban töltött éve és a francia dalkultúra olyannyira inspirálta őt, hogy az albumon a magyar és angol nyelvű felvételek mellett, számos francia nyelvű saját dal is helyet kapott. Egy ízig-vérig magyar előadóról van szó, aki albumával méltán lép a frankofón zenei világ köreibe, zenéjét kiterjesztve hazánk határain kívülre, remélve, hogy minél nagyobb közönség érzi majd azt a sajátjának, nemzetiségtől és kultúrától függetlenül.

 

Az albumon vendégeskedő zenészek és a zenekar játékos, élettel teli, néhol romantikus, néhol csábító, néhol melankólikus hangulatot varázsolnak körénk.

A dalok magukon viselik a könnyed játékosság jegyeit is, de a nagyzenekarral megtámogatott, monumentális dal sem lóg ki a sorból, egységes egésszel van dolgunk.

 

A lemezbemutató koncert igazi ínyencségnek ígérkezik. Egy koncert, mely kirepít a hétköznapokból és megnyugtatóan hat ránk a felgyorsult világban.

 

Csemer Boggie egészen kisgyermek korától a zene és az éneklés megszállottja. Több mint 12 évig tanult különböző zeneiskolákban különböző stílusokat a népzenén, a klasszikus zenén és a jazzen keresztül, míg végül 2010-ben a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán tett sikeres vizsgát.

 

dsc_1492_resize.jpg

 

Boggie 2011-ben, a Jazzy 90,9 rádió dalversenyén a Magyar Jazz Szövetség Különdíját nyerte el a Japánkert című szerzeménnyel, mely a 2013. április 13-án megjelenő albumon is meghallgatható.

 

A formáció már 2012 áprilisában meghívást kapott a Frankfurtban megrendezésre kerülő Light & Buildings kiállításra fellépő művészként, és 2012 októberében a neves párizsi Sunset & Sunside Jazz Clubban is koncerteztek. 2013-ban Bécsben lépnek fel a friss lemezanyaggal.

 

A zenekar:

Csemer Boglárka – Boggie – ének

Sebestyén Áron – zongora

Szabó Tamás – dob

György Attila - nagybőgő, basszusgitár

 

Vendég: Petruska András

 

Közreműködő zenészek: Sapszon Orsolya, Bazsinka Ágnes

 

Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club

(IX.Mátyás u. 8.)

 

Időpont: 2013. április 13. 21.00

Jegyár: 2.000 Ft

Jegyek a helyszínen és online megvásárolhatóak március elejétől.

 

http://www.interton.hu