zenesz_logo.png



Megjelent a Sòlkym project első 5 számos kislemeze, S is for Sòlkym címmel. Az anyag amolyan pszichedelikus space zene, amiben élő hangszerek – gitár, bass, szaxofon – és elektronikus elemek találkoznak.

miki03 700x.jpg

 

 

Nem is olyan régen, de egy messzi Galaxisban... megjelent a Sòlkym nevű produkció első lemeze, S is for Sòlkym címmel. Az anyag igazi csemege a pszichedelikus / instrumentális muzsikák kedvelőinek, keveréke az élő, hangszeres játéknak és az elektronikus tánczenéknek. Az 5 dal amolyan sci-fi filmzeneként / űroperaként is megállja a helyét. 

 

 

 

 

A project mögött Jacsó Miklós producer áll, aki a tavaszi korlátozások alatt összegezte magában, hogy merre tart zeneileg, és ennek az időszaknak a (jótékony) hatása az albumon is hallható. „Az elmúlt években nagyon sokat utazgattam, megismertem különböző világokat és minden élményem, tudásom bele akartam tenni ebbe a lemezbe, de aztán jött ez a bezártság, ami rátelepedett az alkotásra, de igyekeztem kihasználni az időt, amit adott.”

 

 

 

 

Külön-külön szinte minden dalra más címkét lehet ragasztani – van itt psy-rock, space-funk, ambient, jazztronica – de ebben az űrutazós hangulatban mégis összeáll egységgé. Miklós játszik gitáron, basszusgitáron, ő írta a billentyűs részeket és programozta a dobokat is. Közreműködőként Garay Anna Elza játszik szaxofonon, valamint Hudák Zsófi nagybőgőn a Circles című dalban. A vendégzenészek is mind otthonukban rögzítették a részeiket, amikből aztán Miklós vagdosta össze az általa megálmodott kompozíciókat. A grafikai megjelenésért Birinyi Tamás felel, a mastering a GainLab Studióban készült.

 

 

 


A Sòlkym jelenleg kizárólag stúdió produkció, az élő megszólalás még csak tervezés alatt áll, a következő időszakban a folytatás felvételei az elsődlegesek. „A készülő, új dalokban újabb kapuk nyílnak majd meg, nagyon izgatott vagyok már, de nem kapkodok” - árulta el az alkotó. Addig azonban van idő még bőven megismerkedni a bemutatkozó EP-vel, ami elérhető minden ismert zenei streaming szolgáltatónál:

 

Sòlkym - S is for Sòlkym (EP 2020)
YouTube: https://bit.ly/2XjJ8IS
Spotify: https://spoti.fi/2Pid43P
Apple Music: https://bit.ly/3gluzMJ
Deezer: https://bit.ly/2Pe0v9I
Bandcamp: https://bit.ly/3i2JL1M

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/solkymmusic/
Instagram: https://www.instagram.com/solkym_music/