zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Mayer Fanni új klipes dala egy igazi, vagány szakítós szám. A Misuse-t az énekes-dalszerző Londonban rögzítette és egy angol kiadó, az Animal Farm gondozásában jelenik meg.

Mayer_Fanni_fotĂł_RĂŠdling_Hanna (3) 700x.jpg

 

fotó: Rédling Hanna

 

Mayer Fanni két éve indította szólóprojektjét, korábban a Follow The Flow vokalistájaként ismerhettük. Első, Horizon című dala a magyar Viral Top 50 negyedik helyén debütált, de felkerült a Digster Hungary toplistájára is. Fanni jelenleg a brit The Animal Farm kiadóval dolgozik, Londonban rögzítette első kislemezét, amelyről korábban megjelent a Grace N Dirt és a Stranger Things, most pedig itt a pimasz Misuse.

 

A Misuse egy igazi szakítós dal ami nemet mond a mérgező kapcsolatokra. „Volt egy pont amikor azt éreztem, elég, ennyit bírok ki és mostantól muszáj, hogy fontosabb legyek magamnak annál, hogy benne maradjak egy olyan kapcsolatban ami inkább kicsinál, mint épít. Persze a dolog nem ennyire fekete-fehér, rengeteg árnyalat van ebben a kapcsolatban amit a videoklip még inkább kihangsúlyoz” – meséli Fanni. „Ezzel a dallal és videóval sikerült lezárnom egy hosszú és nehéz időszakot az életemben. Ez nagyon jó érzés. Végre újra kinyíltam és lassan, de biztosan elengedem a terheket, amik lehúztak..."

 

 

20200915_171705 700x.jpg

 


A klipet Czippán Dániel rendezte, magasfokú érzékenységgel és játékossággal: „Azt szerettem volna, hogy a klip ne csak a zene kísérete legyen hanem tényleg hozzá is tudjon adni az egészhez, hogy a kettő együtt mesélje el minél őszintébben a történetet” – beszél a videóról a rendező.  „A szám már a végkifejletről szól, én viszont szerettem volna minél inkább belevinni az ide való eljutást, azt hogy a se veled se nélküled kapcsolat vagy bármilyen emberi kapcsolat mennyire ambivalens tud lenni. Egyszerre játékos, fájdalmas, szenvedélyes, azt a kavalkádot akartam belevinni, ami maga a Fanni is.”

 

A főszerepben Fanni mellett feltűnik Kurely László színművész is. „László tűpontosan hozza az egocentrikus macsót, aki szereti használni, kihasználni a nőket csak, hogy a saját egóját növelje és elfedje bizonytalanságát” – teszi hozzá az énekesnő. A mellékszerepekben feltűnik Hermányi Mariann és Orosz Csenge színésznők, valamint Yu Eszter látványtervező is, akik a valóságban Fanni barátnői.

 

 

 

A dal vázát Gulyás Barnával, a The Carbonfools énekes-gitárosával írta Fanni, míg végleges formáját Londonban, Mat Leppanen dalszerző-producer keze alatt nyerte el.

 

Mayer Fanni

Facebook
Instagram
YouTube