zenesz_logo.png



Példa a Sezlony használatára: „A szobában nem volt más, csak egy Sezlony, egy ugráló éjjeliszekrény, és pár eltévedt gondolat”.

Sezlony_2_KĂśnig Anna_Follow Anna 700x.jpg

 

Fotó: König Anna

 

A Sezlony egy gimis bandából az évek során olyan zenekarrá fejlődött, ahol jól megfér egymással a torzított gitár és a konga, az édes női hang a karcos pasi vokállal és a basszusgitár sem riad meg, ha balra magától egy trombitával találkozik.  Az alt-rock tipikus világának komfortzónájából kilépve a Sezlonyban összemosódik az elegáns punk a pörgős gipsyvel és a pattogó funkys motívumokkal. Az alternatív jelzőt kimerítve pedig egy olyan szofisztikálatlan valóság épül a szövegekből, amely az elfeledni akart társadalmi problémáktól, a szanaszét szaladgáló gondolatmeneteken és egy fordulatos nyári élményen át egy nagybevásárlás szépségeiig mindent magába gyúr, amit szabad és illő, és amit nem kéne, de azért mégis.

 

A kezdeti alternatív irányvonal megmaradt: a zenekar több kisebb-nagyobb klubban is debütált már, az Auróra, az Edison Bar & Ink, a Dürer Kert, a Robot, a TRIP Hajó, a Hard Pop Cafe és az Instant-Fogas komplexum is megtapasztalhatta már, milyen, ha a Sezlony kirúgja a ház oldalát. A klubok mellett néhány fesztiválon is feltűnt már a zenekar: a VII. Ceglédi Utcazene Fesztivál különdíjasaiként a Ceglédi Laska Fesztiválon, a Fenntarthatósági Nap zene/slam kategóriájának díjazottjaiként, a Művészetek Völgyében és az Ízek-Korok-Hangulatok nagyszínpadáról is megtáncoltatták a közönséget.  

 

 

 

Sezlony_KĂśnig Anna_Follow Anna 700x.jpg

 

Fotó: König Anna

 

A zenekar nem csupán a színpadon teszi oda magát, a színfalak mögött is aktív: 2017 és 2019 között három kislemezzel gazdagította a hazai könnyűzenét (Kifli, Zsömle És Sok Csoki, Reggelire Tegnapok, Festett Száj). 2020 őszére pedig érkezik az legújabb lemez is, melyről a beharangozó Felnőttek című dal már el is érhető minden streaming felületen.

 

A zenekar frontembere, Ferenczy Bálint így mesél a lemezről: „Az egész album olyan feszültségekről szól, amik bennünk nagyon erősen motoszkálnak. És ha már ilyenekben vagyunk, akkor nem lenne őszinte nem erről dalolni, éppen ezért több számnál megléptük azt is, hogy mertünk kevésbé elvontak lenni és néhány dolgot mindenféle csavar nélkül kikiabálni”.


 

Az album bemutatókoncertjére a Dürer Kertben kerül sor, október 15-én.

 

https://www.facebook.com/sezlony/