zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Kaukázus új dalának klipje szeptember 11-én debütált, a zenekar ma este az A38 Hajón koncertezik.

28319 700x.jpg

 


A Kaukázus 15 éves fennállása alatt számos „mini” slágert írt, a zenekar szellemi alkotóját, vezetőjét, Kardos-Horváth Jánost (Janó) magas szinten jegyzik a zeneszerzői és dalszövegírói szakmában, számos díjjal elismerve az eddigi munkásságát.

 

A Kaukázus elsődlegesen undergroundnak titulált jellegű dalaik mellett korábban is feltűntek szélesebb körnek szánt, könnyebben emészthető dalok, melyeket a jövőben rendszeresíteni szeretnének, vagyis a leendő albumokról klippel megjelenő évi 3-4 kulcs dal mindenképpen a könnyedebb, slágeresebb stílust képviselné, ugyanakkor a dalok témája, küldetése hű maradna a zenekar alapértékeihez.

 

 

 


A dalt a vírushelyzet okán megélt karantén időszak ihlette, amikor nagyon sokunkban csak halmozódtak a megválaszolatlan kérdések kinek-kinek a maga teremtője, vagy csak az maga az élet felé, amelyekre sok esetben „egyetlen szó” válasz is segített volna, vagy egy hasonló helyzetben segítene. Kérdések ugyanakkor számos élethelyzetben adódhatnak, melyekre hasonlóképpen várunk választ, ami lehet akár egyetlen szó is, vagyis ezt a dalt nem egy klasszikus „karanténdalnak” szánta Janó, hanem egy olyan üzenetnek, ami a körülményektől függetlenül nem veszíti el az aktualitását. A dal megírásában Kontor Tamás producer vállalt még oroszlánrészt. A klip érdekessége, hogy visszafelé halad a történet. Annak érdekében, hogy a szájszinkron a helyén legyen, ezért Janónak visszafelé olvasva is meg kellett tanulnia a dal szövegét, és így került rögzítésre is a klip, melyet a Jetlag-es Czoller Bence rendezett.

 

Janó a dalról:

 

„A karantén alatt online koncerteket tartottam a közösségi médiában először csak a szűk ismeretségi körömnek, aztán azt vettem észre, hogy egyre többen megosztják ezeket. A visszajelzések váratlanul értek, nagyon sokan az intim szoba, konyha vagy kerti egyszálgitáros koncertjeimbe tudtak kapaszkodni. Rengetegen régi dalokat kértek tőlem, amiket nekem is érdekes volt elővenni és újra megtanulni. A szórakoztató ipar egyfajta »szolgálattá« változott, nagyon örülök, hogy tudtam, tudok segíteni. Én ehhez értek, hangulatteremtéshez, egy meséhez, történethez a dalaimon keresztül, narrálni tudom a körülöttünk levő világot. Az Egyetlen szó nagyon gyorsan született, egy óra alatt megírtam, viccnek, stílus paródiának szántam, de amint megmutattam néhány hölgy ismerősömnek, kiderült, hogy valami egész másról van szó. Egyből beakadt mindenkinél a dal, mindenki megtalálta benne a saját kis érvényes sorát, folyamatosan ment körbe-körbe a lejátszóban. A közönségünk javasolta, hogy mindenképpen próbáljak belőle nagyközönség számára is érthető hangszerelést csinálni, mert ezt a dalt mindenkinek hallania kell! Hallgattam rájuk... "

 

 

flyer 700x.jpg

 

 

A dal szerzői: Kardos-Horváth János, Kontor Tamás

Szöveg: Kardos-Horváth János

Kiadó: Tom-Tom Records

A klipet rendezte: Czoller Bence

Producer: Spaics Igor

https://www.facebook.com/KaukazusKaukazus