zenesz_logo.png



Magyarország legnagyobb hang-, fény- és vizuáltechnikai szemináriuma, az INTERTON Egyetem a COVID-19 vírus miatti helyzetet figyelembe véve idén átkerül az online térbe!

ie 700x.jpg

 

 

Ez azt jelenti, hogy 2020. november 11-én webes felületen keresztül tekinthetők meg az előadások, így személyesen senkinek nem kell megjelennie a korábban megadott helyszínen. 2012 óta minden évben megrendezésre kerül az INTERTON Egyetem, a legnevesebb külföldi és magyar előadók közreműködésével. Prezentációk és technológiai bemutatók keretében mutatjuk be a legfontosabb nemzetközi újdonságokat, trendeket.



Előadások

 

Tölcsért csinálok a kezemből. Miért?


A tölcsérről, mint akusztikai elemről az elméletétől kezdve a megvalósított tölcséres sugárzókig rövid, de lényegi áttekintés adunk. Ismertetjük különféle típusait, alkalmazási területeit, és azok előnyeit és hátrányait. Összehasonlítjuk a korábbi és a mai fejlesztési irányokat, és alkalmazási területeiket. Bemutatunk néhány megvalósított, azaz gyártott tölcséres hangsugárzó felépítését és tulajdonságait.

 

Előadó: Dr. Balogh Géza - INTERTON Group

 

 

Dr_Balogh_Geza 700x.jpg

 

Dr. Balogh Géza

 

 

Elektroakusztika és teremakusztika - szabványos házasság

 

Talán nem túlzás azt mondani, hogy 2020 történelmi év az elektroakusztikai és teremakusztikai műszaki szabályozás terén. Ebben az évben fogadták el ugyanis Magyarországon e két szorosan összekapcsolódó terület építésügyi műszaki követelményeit rögzítő nemzeti szabványát. Mi változik az épületek hangzásában? Erről fog beszélni nekünk a szabványok egyik kezdeményezője, Dr. Huszty Csaba.


Előadó: Dr. Huszty Csaba - ENTEL Műszaki Fejlesztő Kft.

 

 

 

30 éve INTERTON Group


1990-ben az Interton Kft elhivatott mérnök szakemberekből álló alapítói, olyan tudás alapú fejlesztőcég létrehozásán fáradoztak, amely az érték innováció segítségével professzionális, kiemelkedő minőségi szolgáltatást képes nyújtani a hazai és nemzetközi elektroakusztikai piac területén. Az évek során az Interton folyamatosan fejlődött, melynek köszönhetően a hangtechnika mellett a vizuáltechnika, a vezérléstechnika és az IT is bekerült cég tevékenységei közé, így mostanra komplex AVC (Audio, Visual, Control) cégcsoporttá vált.

 

 Az Interton története olyan, műszakilag is izgalmas mérföldköveken vezet végig minket, mint az összes ma ismert és elterjedt akusztikai modellező szoftvert megelőző, saját fejlesztésű RaSTI modellező program, a KLTE (ma Debreceni Egyetem) rendkívül speciális aula hangosítása, a megújult Keleti pályaudvar korszakalkotó hangos utastájékoztató rendszere, vagy éppen a nemrég átadásra került Puskás Aréna komplex audiovizuális rendszere.

 

Itt tartunk most. Ám az audiovizuális technológia az egyik leggyorsabban fejlődő iparág. Ennek következtében a jövő újabb izgalmas feladatokat, alkotást ígér. Mit hozhat ez a nagyütemű fejlődés? Milyen rendszerek vesznek majd körül minket? Ebbe is betekintést nyújt ez az előadás.

 

 

balogh_geza_700x.jpg

 

ifj. Balogh Géza

 

 

Előadó: Dr. Balogh Géza és ifj. Balogh Géza - INTERTON Group

 

A IX. INTERTON Egyetem előadásainak megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

REGISZTRÁCIÓ