zenesz_logo.png



Bevágtatott a torinói ló – Turin Horse címmel debütál a Bengal rockprojekt videóklipje. A Gathering Storm című album – melynek debütáló dalát mutatjuk be – hamarosan elérhető lesz bakeliten és az összes népszerű streaming alkalmazáson.

Bengal 700.jpg

Elkészült az első videóklip Bengal hamarosan érkező Gathering Storm című debütáló albumáról. A Turin Horse a 80-as évek zenei világát idézve boncolja fel egy megőrülés szélén álló ember gondolatmenetét.

 

„A »Turin Horse« tulajdonképpen Nietzsche megőrülése előtti pillanatairól kapta címét. A zenében, valamint a videóban is ez a téma tükröződik: egy ember az őrület határán, amint azon mereng, hogy mit ronthatott el, és próbálja eldönteni, vajon ő maga-e a hibás, hogy ide jutott, vagy csak a világ változott meg rossz irányba és emiatt került ilyen helyzetbe” –meséli Gaál Bence, a projekt szellemi atyja.

 A január végén megjelenő lemez, alapjában véve egy konceptalbum, ami egy ember történetét meséli el, ahogy a 21. század nehézségei alatt fokozatosan összeroppan. A dalok több aktuális témakört boncolgatnak, kezdve a párkapcsolati nehézségektől, a rossz magánéleti döntéseken keresztül egészen a médiából ömlő lélekölő politikai propagandáig. A Turin Horse pedig éppen azt a momentumot taglalja, ahol a feszültség, az őrület tetőfokára hág.

 

Az album, melynek címét talán Vihar a Horizonton-ként lehetne magyarra fordítani, Gaál Bence szólóprojektje, ő énekel és játszik minden hangszeren a dobok kivételével. Erre a szerepre sikerült megnyerni nemcsak hazánk, hanem a világ egyik legjobb dobosát, Kaszás Pétert (Al di Meola, Djabe & Steve Hackett, Infinity Project).

 

 

 

 

A projekt maga sokat érlelődött bennem, igyekeztem finomítani a részleteket, és olyan anyaggal kiállni a közönség elé, ami a világon bárhol megállja a helyét” - nyilatkozta Gaál Bence. „Műfajilag megpróbáltam modern szemszögből újraértelmezni a 70-es, 80-as évek rockzenéjét, olyan bandák nyomán, mint a Boston vagy a Golden Earring. Ezt a stílust és feelinget vegyítettem heavy blues elemekkel, illetve még az Alan Parsons Project progresszívebb hangzása is jelentős hatást gyakoroltak az összképre.”

https://www.facebook.com/BengalMusicOfficialPage/