zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Három új dallal tör előre a hazai zenei paletta egyik legszínesebb zenekara a YEWO! A dalok teljes mértékben eltérnek az eddigiektől, és egymástól is, de mégis érződik mindegyikben a zenekar alázata a zenéhez és a zenetörténethez.

Yw 700x.jpg

 

Még a nyár elején mutattunk be egy pszichedelikus, napfényízű dalt a YEWO zenekartól, a napokban pedig három új dalt küldtek nekünk, amelyek konkrétan három különféle stílust képviselnek. Meghallgattuk a számokat, és minthogy stílusosnak érezzük a dalokat, és meglehetősen jól szólnak, közzétesszük őket, remélve, hogy megnyeri tetszéseteket. Az alábbiakban a zenekar tagjai mesélik el, hogy hogyan és miért készült a három egymástól merőben eltérő szerzemény.

 


 

 

 

Dream

 

Elővettük a legalapabb rock-hangzást: főszerephez jutottak a gitárok és most először csendül fel a zene előterében a billentyűs, Kalmár Boti fő hangszere a Hammond orgona is, ezzel megidézve a könnyűzene igazi aranykorát, a 70-es éveket. Az egész felvétel forr az energiától, és nagyon reméljük, hogy ez az öröm eléri a hallgatót is, amint meghallja a számot.

 

Szövegileg a dal ugyanazon az elven íródott, mint John Lennon két Beatles-klasszikusa: az „I am the Walrus” és a „Come Together”. Sorról sorra álomszerű képek és gondolatok jelennek meg egymástól teljesen függetlenül. Az egyetlen kapocs közöttük az, amit a hallgató alakít ki az elméjében. Arról szól, amiről neked szól. Egyfajta Salvador Dalí-s műalkotáshoz lehetne hasonlítani, de ki tudja mi mehetett végig az agyamon amikor megírtam. Biztos van benne valami tematika tudat alatt.

 

 

 


A Just Another Dance Song eredetileg egy bulis nyári slágernek íródott, de a 2020-as koronavírus járvány természetesen ezt a számítást is áthúzta. A dal az éjszakai klubok életét és hangulatát hivatott megidézni, ezt pedig legfőképpen, a zenekarnál egyedülálló módon, automatizált dob használatával illusztráltuk, valamint szinte teljességgel hanyagoltuk a torzított gitárok hangzásvilágát. Helyettük a basszusgitár a billentyűk és az akusztikus gitár élvezi a főszerepet.

 

Persze ebben a számban sem maradhatnak el a megszokott YEWO-féle fordulatok, így a szövegében minden irányból megközelítettük a témát, ami a dal végi fordulattal vet véget a night klubok életének energikus monotonitásának.

 

 

 


Ghost egyfajta elmélkedés a világról, mindenről, ami történik és történni fog. Alapgondolata szerint jöhetnek kicsinyes vagy akár világméretű emberi problémák, a világ sosem áll meg, a Föld örökké forog tovább. Ez a dal volt az első, amit egyszerre együtt, élőben vettünk fel a stúdióban, és különlegessége, hogy most először (de nem utoljára) Siposhegyi Zsolt gitáros is énekel a felvételen. A szám személyiségét Németh Fruzsi hegedűje teljesíti ki, aki egy fantasztikus szólót írt meg és vett fel nekünk a középrészbe.

 

Ismerőseink és barátaink reakciói igencsak változóak és szélsőségesek voltak a Ghost-ra, általában vagy a legrosszabb vagy a legjobb dalunknak tartották, szinte sosem volt középút!

 

Instagram: https://bit.ly/yewo_insta

Facebook: https://bit.ly/yewo_fb

Spotify: https://spoti.fi/3jF8vxI