zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
„A boldogságtól szakadjon meg a szívem” – egy verssor inspirálta a Margaret Island Boldogságtól című új dalának szövegét, melyhez Nagy Katica és Keresztes Tamás szereplésével klip is készült Miki357 rendezésében.

Margaret-Island-BoldogsĂĄg-2020-aug.700x.jpg


Fotó: Hegyi Júlia Lilly

 

A karantén alatt a Balatonnál alkotótáborozó zenekar friss dala teljes egészében Fonyódon készült; a szövegírás, dalfelvétel és produceri munkák is itt zajlottak. 

 

„Ennyire intenzíven talán még sosem dolgoztunk együtt Vikivel és Bálinttal; hónapokon keresztül egy fedél alatt, csak az alkotásnak élve, maximális egymásra hangolódás mellett született meg a Boldogságtól című dalunk” – meséli Törőcsik Kristóf. 

 

„A dalszöveget egy Kisfaludy Atala verssor inspirálta” – árulja el Lábas Viki. „Tavaly év végén a 2020-as Pilvakerre készülve száznál is több verset olvastam el, hogy inspirációt gyűjtsek női költők szerzeményeiből. A Pilvakerre végül egy másik, Kaffka Margit versből készítettünk közös dalt Deegoval és Siklósi Örssel, de ez a Kisfaludy verssor annyira belém égett, hogy nem tudtam letenni, időről-időre visszatértem hozzá. Így emeltük be azt a gyönyörű sort a versből, hogy »A boldogságtól szakadjon meg a szívem«, majd Hujber Szabolcs dalszövegírónkkal köré építettük a többit.”

 

„A produceri munkát legutóbbi közös munkánk, a Valahol után Toldi Miklósra bíztuk ennél a dalnál is” – avat be Füstös Bálint. „Miki több alkalommal csatlakozott hozzánk Fonyódon, így sokat tudtunk kísérletezni. A dal lüktetését adó dobokat együtt vettük fel: dobogtunk a padlón, hangszereken kopogtunk, tapsoltunk, a háttérben szóló kórust is egyesével énekeltük fel. Miki nagyon jól érezte, hogy milyen zenei világot szeretnénk a dalhoz, sőt a végeredmény felülmúlta az elképzeléseinket is!”

 

 

 


A dalhoz elismert színészekkel és profi produkciós stábbal forgattak klipet, Miki357 rendezésében: „A klip koncepciója egy olyan helyzetre próbál asszociálni, ami a legtöbb párkapcsolati konfliktusban előtör. Teljesen mindegy, hogy az adott szituációban ki is a hibás, egyáltalán van-e, a legtöbbször ott bukik el a dolog, hogy az egyén nem képes saját magát meghaladni, emiatt ugyanazon köröket futja” – mesélte be Miki357. „Persze számtalan megoldás létezik, ahogyan ezernyi ‘én-kép’ is keveredik egy emberben, mindenesetre, ha valaki előre szeretne lépni, akkor saját magában kell letisztáznia a gondolatait, érzéseit.”

 

A rendező azt is elárulta, hogy számára ez volt az egyik legszemélyesebb forgatás, amin valaha részt vett: „Bár egyre ritkábban jutok el ide, a forgatás helyszíne, Bánk mindig fontos hely marad számomra, mert a gyermekkorom emlékei járják át. Színészeinkkel, Katicával és Tamással nagyon nagy öröm volt dolgozni, és a szűk stáb minden tagja inkább egy kirándulásnak élte meg a forgatást, ahogy én láttam. Nagy Marcell operatőr látásmódja tudta összefogni a koncepciót, ami nem kiszolgálta a scriptet, hanem emelt rajta. A Margarettel ez már a negyedik klip, amin dolgoztunk. Nagyon megszerettem az ő tisztaságukat, ráadásul kreatív szempontból is mindig szupportívak, úgy érzem, egyre jobban értjük egymást.”

 

 

LV 550x.jpg

 

A zenekart idén még több városban is láthatja élőben a közönség, akusztikus és nagyzenekaros felállásban is: Dunaújváros, Szálka, Veresegyház és Szeged mellett koncertet adnak a Fertőrákosi Barlangszínházban és a Budapest Parkban is.

 

A turnéállomások részletei: https://www.facebook.com/pg/margaretisland/events/

 

Digitális linkek:

Deezer: https://www.deezer.com/hu/album/167598832

Apple Music: https://music.apple.com/hu/album/boldogs%C3%A1gt%C3%B3l-single/1527985739

Spotify: https://open.spotify.com/album/6YpDh5ZScyVqzETvDgqbDn