zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Somló Dávid Drift című hipnotikus mozgás- és hangkoreográfiáját augusztusban kétszer láthatja a közönség: először augusztus 14-én, pénteken a 30. THEALTER Fesztivál keretében a szegedi Klauzál téren, majd augusztus 16-án, vasárnap a budapesti Széll Kálmán téren a PLACCC Fesztivál támogatásával.

 

[drift]

 

 

A Lábán Rudolf-díjra jelölt Drift című, egyórás előadás egy hipnotikus mozgás- és hangkoreográfia, nagy közterekre és 15 előadóra komponálva.  Somló Dávid produkciójában a hordozható hangfalakkal felszerelt előadók „láthatatlan útvonalak” szekvenciáit követve az alig észrevehetőből egyre feltűnőbben veszik birtokba a teret, és ezáltal egy mozgó hangfolyamot teremtenek. A térbeli koreográfia kibontakozásával a választott tér atmoszférája lassan, de biztosan egyre sűrűbbé és éteribbé változik. Az így létrejövő, folyamatos mozgásban lévő organikus koreográfia és az abból kibontakozó immerzív hangkompozíció hipnotikus közösségi élményt nyújt a nézőknek és a járókelőknek.

 

„Ötven perc erejéig térszimfóniává alakul át a Széll Kálmán tér, úgy, hogy csak lappang benne valami körülírhatatlan, teljességében átláthatatlan és láthatatlan energia. Gyönyörű, magával ragadó, lenyűgöző tánc ez, melyet látás helyett hallunk, érzünk és a testünkkel követünk” - Albert Dorottya, Színház folyóirat (2019)

 

Az egyórás előadás eredetileg a Prágai Quadriennálé felkérésére készült, Magyarországon pedig a budapesti PLACCC Fesztiválon volt látható először 2019-ben. A produkciót Lábán Rudolf-díjra jelölték.

 

Előadások:

 

2020. augusztus 14. (péntek) 17.00

Helyszín: Szeged, Klauzál tér

https://www.facebook.com/notes/thealter/a-30-thealter-fesztiv%C3%A1l-programja/3363139667080822/

 

2020. augusztus 16. (vasárnap) 18.30

Helyszín: Budapest, Széll Kálmán tér

A budapesti előadás saját finanszírozásból valósul meg, így a közönség becsületkasszás jegyvásárlással az előadás létrejöttét támogathatja.

Jegyvásárlás:  https://tixa.hu/somlodavid_drift

 

Facebook esemény:  https://www.facebook.com/events/1188829021482385/