zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
John Petrucci és Mike Portnoy ismét együtt zenél a Dream Theater gitárosának Terminal Velocity című új albumán!

john-petrucci_700x.jpg

 

John Petrucci, aki 15 éve nem adott ki szólólemezt, a napokban jelentette be új szólóalbumát a Terminal Velocity-t. Ameddig a rajongók türelmetlenül várják az album augusztus 28-i megjelenését, a Guitar World oldalán már debütált a címadó dal, egy videóval együtt, amit most mi is közreadunk.

 

Ahogyan a Dream Theater gitárosa elmondta: „A Terminal Velocity volt tulajdonképpen az első új szám, amit megírtam az albumra, amikor idén márciusban elkezdődött a stúdiómunka. Ez a dal azon ötletek egyikéből származik, melyek az elmúlt évek során gyűltek bennem össze. Egy bevezető motívummal kezdődik, és a dal további részei ebből épülnek fel. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű felvezető szám, jól képviseli a lemezen megjelenő stílusok dallamvilágát, a lemez tematikáját, a riffeket, valamint a sodró, technikás részeket.”

 

Majd így folytatta: „A videót Wayne Joyner készítette, akinek a nevéhez a Dream Theater Distance Over Time albumának a promóciós videói is fűződnek, akárcsak a Dream Theater 2019-2020-as turnék vizuáljai”.

 

A Terminal Velocity felvételén Petrucci-nak a basszeros Dave LaRue (Dixie Dregs, Flying Colors), volt segítségére, de a legnagyobb szenzáció Mike Portnoy dobos csatlakozása volt. Ez volt az első alkalom, hogy Petrucci és Portnoy együtt játszott, azóta, hogy a dobos 2010 szeptemberében elhagyta a Dream Theater-t.

 

 

a_main_MikePortnoy 700x.jpg

 


„Az, hogy Mike doboljon ezen a lemezen, rendkívül fontos volt számomra. Fantasztikusan alkalmazkodott a különböző stílusokhoz és technikai kihívásokhoz, melyek a zenémben jelen vannak, és olyan hihetetlen ízlésesen és magas színvonalon tett eleget ennek, amire csak ő képes” – mondta Petrucci. „Úgy gondolom, hogy mindkettőnk számára katartikus élmény volt ismét együtt játszani ennyi év után, ez tényleg nagyszerű érzés volt. Mike szellemes, intuitív és energikus játéka tényleg hozzájárult ahhoz, hogy olyan szintre emelje az új dalokat, aminél többet nem is kívánhatnék.”

 

A Terminal Velocity album zenéjét Petrucci írta és ő volt a producer is, a felvételeket “Jimmy T” Meslin készítette és Andy Sneap (Judas Priest, Killswitch Engage, Arch Enemy) keverte és maszterelte az anyagot.

 

A zenére utalva Petrucci megjegyezte: „A Suspended Animation albumhoz hasonlóan (Petrucci eddigi első és egyetlen szólóalbuma) szerettem volna, ha az új dalok demonstrálják, hogy milyen gitáros vagyok, és friss képet adnak arról, hogy hol tartok zeneileg, és hogyan szeretem kifejezni magam a hangszeremen.”

 

 

 

A Terminal Velocity a The Orchard Music és a Petrucci Sound Mind Music kiadásában augusztus 28-án jelenik meg digitálisan az összes streaming platformon, majd október 30-án CD-n és bakeliten. Addig is az album ITT előrendelhető.