zenesz_logo.png



Joe Bonamassa bejelentette legújabb stúdió albumát, ami a Royal Tea címet kapta, és 10 dalt tartalmaz, melyeket a legendás Abbey Road Studios-ban vettek fel. A lemezzel Bonamassa a brit gitárhősök előtt tiszteleg, a megjelenés október 23-ra várható.

image.jpg

 

A bejelentéssel egyidejűleg Bonamassa közzétett egy új dalt a lemezről, ez a Why Does It Take So Long To Say Goodbye. A videót nagyrészt a stúdiófelvételek során rögzítették, és itt most meghallgatható. A Royal Tea-vel kapcsolatban Bonamassa egy nyilatkozatában elmondta, hogy ez a lemez már régóta rajta volt a bakancslistáján. Elmondása szerint a lemezt azok a brit blues- és rockbandák, gitárosok ihlették, akik a fiatal korában a legnagyobb hatást gyakorolták rá, így pl. Jeff Beck, John Mayall & The Bluesbreakers, Eric Clapton és a Cream. Az ő zenéjükre Joe édesapja lemezgyűjteményében talált rá.

 

 

 

 

A Royal Tea-t Bonamassa turnézenekarával vette fel: Anton Fig (dob), Michael Rhodes (basszus) és Reese Wynans (keyboard). De a lemez elkészítésében segítségére volt a legendás gitáros Bernie Marsden, (Whitesnake), a Cream valamikori szövegírója Pete Brown és a kivételes billentyűs, Jools Holland is.

 

„Nagyon bejött, hogy Londonban késztettük ezt a lemezt” – nyilatkozta Bonamassa. „Sikerült autentikus brit hangzást elérnünk. Bernie és én egymás gondolatait fejeztük be, ugyanabból a fából faragtak mindkettőnket.”  A Royal Tea CD-n és bakeliten, valamint különböző Deluxe csomagokban is elérhető lesz, előrendelést ITT lehet leadni.

 

Royal Tea track lista:


  1. When One Door Opens 
  2. Royal Tea 
  3. Why Does It Take So Long To Say Goodbye 
  4. Lookout Man! 
  5. High Class Girl 
  6. A Conversation With Alice 
  7. I Didn't Think She Would Do it 
  8. Beyond The Silence 
  9. Lonely Boy 
  10. Savannah

 

A dalok nagy részét Bonamassa Angliában, Bernie Marsden gitárossal és Pete Brown költő-szövegíróval együtt írta.