zenesz_logo.png



A Metallica hivatalosan is bejelentette az S&M2 megjelenését, ami a zenekar második olyan koncertje, melyet a San Francisco Symphony zenekarral vettek fel. A kiadvány egy koncertalbumot és egész estés dokumentumfilmet tartalmaz.

metallica 700x.jpg

 

 

A Metallica és a San Francisco Symphony zenekar közös koncertjét, röviden az S&M2 koncertet 2019. szeptember 6-án és 8-án rögzítették a San Franciscó-i Chase Centerben. Ez a koncert egyben a Metallica 1999-es első S&M koncertalbumának 20 éves évfordulóját is ünnepelte.

 

Az S&M2 kiadvány augusztus 28-tól lesz elérhető, de előrendelésre már most is van lehetőség. A csúcs, Super Deluxe Box kiadásból (lásd fotó) csak limitált mennyiség – 500 db – készül, és négy színes bakelit lemezt, egy exkluzív képeskönyvet, két CD-t, egy Blu-ray lemezt, öt gitárpengetőt, egy posztert, egy letöltő kártyát és a zenekar tagjai által aláírt eredeti kottákat tartalmaz.


A kiadvány más verziókban is megjelenik van olyan, melyben az album digitális verzióját és a dokumentumfilmet találjuk, de létezik négy bakelitből álló, két CD-ből álló, és DVD + Blu-ray-ből álló kiadás is.

 

 

metallica-snm2-deluxebox 550x.jpg

 

A megjelenés időpontjának közeledtével a Metallica megosztotta az All Within My Hands és a Nothing Else Matters videókat a koncertfilmből, amit mi is közzéteszünk. Az már az S&M2-től független, hogy Lars Ulrich dobost állítólag az év első felében egy svéd talkshow-ban megkérdezték, hogy „készül-e a karantén albumuk”, mire ő tömören azt válaszolta: „Igen, úgy mondanám, készül.”

 

 

 

 

Ami még fontos: a Metallica All Within My Hands jótékonysági alapítványa a közelmúltban jelentette be második adományát a COVID-19 járvány elleni küzdelemhez, ezúttal 295 000 dollárral támogattak öt különböző szervezetet.

 

 

[All Within my hands]

 

 

 

Metallica & San Francisco Symphony: S&M2’s track listája:

 

1. The Ecstasy of Gold
2. The Call of Ktulu
3. For Whom the Bell Tolls
4. The Day That Never Comes
5. The Memory Remains
6. Confusion
7. Moth Into Flame
8. The Outlaw Torn
9. No Leaf Clover
10. Halo on Fire
11. Intro to Scythian Suite
12. Scythian Suite, Opus 20 II: The Enemy God and the Dance of the Dark Spirits
13. Intro to the Iron Foundry
14. The Iron Foundry, Opus 19
15. The Unforgiven III
16. All Within My Hands
17. (Anesthesia) – Pulling Teeth
18. Wherever I May Roam
19. One
20. Master of Puppets
21. Nothing Else Matters
22. Enter Sandman