zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A slágerei még ma is népszerűek. Én édes Katinkám, Egy szál harangvirág. Olyan dalok, amelyeket szinte mindenki kívülről fúj. A szerzemények Szécsi Pál nevéhez fűződnek. A kiváló énekes mítosza ma is él, annak ellenére, hogy dalai ritkábban szólnak.

Hatvankilenc évvel ezelőtt, 1944. március 19-én (több forrás szerint március 20-án) született Budapesten Szécsi Pál táncdalénekes és szövegíró. 16 éves kora után segédmunkásként dolgozott egy nyomdában, kabinos volt a Palatinus strandon, raktáros a divatintézetben, majd manökenként tevékenykedett. Ezt követően megpróbálkozott az énekléssel, s énekesként befutott. 

 

szecsi-pal.jpg

 

Csak egy tánc volt 

Huszonhárom évesen, 1967-ben a Salgótarjánban megrendezett amatőr fesztiválon megnyerte az énekesek versenyét, s még ugyanebben az évben a Táncdalfesztiválon is sikert aratott, második helyezést ért el a Csak egy tánc volt című dallal. Később a Rádió Tánczenei Stúdiójának lett a tagja. Elsősorban a nők körében vívott ki elismerést hangjával és kellemes megjelenésével.

 

Olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint az Egy szál harangvirág, a Két összeillő ember, a Gedeon bácsi, a Carolina és az Én édes Katinkám. Szívesen énekelt világslágereket, amelyek magyar szövegét ő írta. 

 

Szécsi_Pál.jpg

 

Külföldi karrierrel is próbálkozott

Megpróbálkozott a külföldi karrierrel is. Németországban Paul Moro néven adták ki lemezét, de ott nem sikerült befutnia. Itthon énekesként sikert sikerre halmozott. 

A zenész mindössze 30 éves volt, amikor itt hagyta a földi életet. Budapesten, a Farkasréti temetőben nyugszik. Temetése minden addigi közös bánatot felülmúlt, a fanatikus hölgyrajongók közül sokan a sír mellett akartak éjszakázni.

 

zene.hu