zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Közép-Európa legnagyobb könnyűzenei flashmobja érkezik Kincses Városba a szegedi CityRocks és a kolozsvári Iskola Alapítvány közös szervezésében.

indexkep magyar1 700x.jpg

 

Az erdélyi város főterén 2020. szeptember 5-én (esőnap: 2020.szepteber 6.) több száz Kárpát-medencéből érkező profi és amatőr zenész fogja játszani a műfaj legnagyobb slágereit.

 

A CityRocks egy zenészekből álló baráti kör Szegedről, amelyhez szerte Európából már csaknem 1500-an csatlakoztak. A több száz amatőr és profi zenészből álló óriászenekar korábban már olyan világklasszisok slágereit dolgozta, mint a Queen, a Metallica, Depeche Mode, Billy Idol vagy az AC/DC. A kezdeményezés célja az, hogy az élő zene, azon belül is a rockzene minél több emberhez jusson el, valamint, hogy a gyakorlott muzsikusok mellett olyan amatőrök is megtapasztalhassák az élő fellépés élményét, akik eddig csak otthon, magukban tudtak zenélni.

 

 A CityRocks Produkció első alkalommal Szegeden jelentkezett 2018-ban, amelyen 400 magyar és külföldi zenész vett részt. Egy évvel később már 500-an regisztrálták magukat, így Kecskemét városa is ízelítőt kaphatott abból, milyen az, amikor gitárok, dobok és más hangszerek százai szólalnak meg. A koncertekről készült videókat már 100 milliónál is többen látták világszerte, több tartalomszolgáltatóval való együttműködésnek is köszönhetően.

 

 

CR 700x.jpg

 

 „A kezdeményezés népszerűsége a többi közt annak köszönhető, hogy a résztvevőknek egyedülálló élményt jelent több száz másik emberrel közösen zenélni, másrészt a kezdők, akár a gyerekek is kipróbálhatják, milyen érzés zenekarban muzsikálni” – mondta Gajda Ferenc. A CityRocks főszervezője elmondta: a kolozsvári kétórás nagykoncerten egyebek mellett Billy Idol, a Black Sabbath, az AC/DC, a Depeche Mode, a Queen és Bryan Adams egy-egy slágere is felcsendül majd.

 

 „Ma már szinte versengenek értük a magyar és külföldi városok. Idén is lett volna magyarországi nagykoncert, de sajnos a koronavírus-járvány miatt törölni kellett a júliusi dunaújvárosi rendezvényt, későbbi szabad időpont hiányában azt jövőre kellett halasztanunk. Arra több mint 600 zenész jelezte már a részvételi szándékát” – mesélte Gajda Ferenc

 

 

CR_2 700x.jpg

 

„Alig pár napja indítottuk el a jelentkezést, de már most nagyon sokan jelezték, hogy eljönnek. Úgy gondoljuk, a hosszú járványidőszak után fontos, hogy legyenek olyan közösségi események, amelyek összehozzák az embereket, a Kárpát-medencében élő alkotókat, tartozzanak bármely nemzetiséghez. Ezért a zenei villámcsődület a magyar zenészek mellett a Kárpát-medencéből és Közép-Európa bármelyik szegletéből érkező zenészeknek is teret ad” – nyilatkozta Nagy Zoltán Levente.

 

A kolozsvári Iskola Alapítvány elnöke szerint a nemzeti összetartozás évében ez egy jó lehetőség arra, hogy a Kárpát-medencében élő magyarok és más nemzetiségek közösen alkossanak maradandót egy olyan zenei műfajban, amely generációk életét, fiatalságát meghatározta.

 

„Szeretnénk, ha Kolozsvár főtere is helyszíne lenne egy ilyen produkciónak, amely majd évek múltán is hatalmas érdeklődésnek örvend, ilyen formában nemcsak egy zenei megmozdulást, hanem Kolozsvár magyar főterét is népszerűsítve. Mivel 2020 első fele nagyon nehéz volt mindannyiunk számára, szeretnénk, hogy az emberek így is emlékezzenek erre az évre. A villámcsődület természetesen minden biztonsági intézkedést betartva fog megvalósulni” – tette hozzá az alapítvány elnöke.

 

 

[CityRock Kolozsvar]

 

 

A zenészek jelentkezését a www.cityrocks.ro  és a www.cityrocks.hu oldalon várják a szervezők, a részvétel regisztrációhoz és előválogatáshoz kötött. A szeptemberi nagykoncert mindenki számára ingyenes.

https://www.facebook.com/cityrocksproductions/