zenesz_logo.png



A Magyar Jazz Szövetség idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jubileumot különleges esemény keretében ünneplik, egy erre az alkalomra összeállt big band koncertjével.

Gonda 700.jpg


Gonda János

 

Egyedi sorozatban egyedi koncert: a 15 éves Müpa a 30 éves Magyar Jazz Szövetséget ünnepli az autósmozi sorozatban. Bár a Nemzetközi Jazznap alkalmára tervezett koncert a kialakult veszélyhelyzet miatt elmaradt, most mégis úgy találkozhatunk a hazai jazzélet nehézsúlyú szereplőivel, ahogy még soha: egyazon big bandben. Ráadásul megismételhetetlen elrendezésben: a művészek a Fesztivál Színházban zenélnek, a hallgatóság pedig a kocsijában, a Müpa parkolójában tart velük.

 

20171001_New_Currents_Szakcsi_Lakatos_Bela 700x.jpg


Szakcsi Lakatos Béla

 

Nagyravágyó gondolatból született a koncertterv, és ha meghiúsulni látszott is, mégis minden nehézség ellenére valóra válik a szervezők álma: együtt ünnepelni az 1990-ben Gonda János által alapított Magyar Jazz Szövetség harmincadik születésnapját szinte minden olyan aktív jazzmuzsikussal, aki nélkül a magyar jazzélet elmúlt évtizedeit nem lehetett volna elképzelni. Többen közülük, például Berkes Balázs, Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, Berki Tamás vagy Friedrich Károly jelen voltak a műfaj hazai alapkőletételénél, hangszeres és előadói képességeiknek, innovatív zenekaraiknak, zeneszerzői kvalitásaiknak és a nemzetközi színtéren való rendszeres jelenlétüknek, sikereiknek is köszönhetjük, hogy a magyar jazz fogalom lett, karaktert kapott, majd nyomdokukban újabb nemzedékek indulhattak útjukra.



Berki 700x.jpg


Berki Tamás

 

Utóbbiak legkiválóbb képviselői is helyet foglalnak a nagyzenekarban. Az este művészeti vezetője Zsoldos Béla, az MJSZ alelnöke, a műsort pedig a jazzirodalom gyöngyszemei, valamint a fellépők saját számai alkotják.

 

 

 

laszloattila 700x.jpg


László Attila

 

 

Időpont: 2020. július 17. péntek 21:00 — 22:30
Jegyár: 4000 Ft.
 

A megváltott jegy egy személyautóra szól.

 

Közreműködők:


Ének: Berki Tamás, Charlie
Zongora: Szakcsi Lakatos Béla
Gitár: László Attila
Basszusgitár: Lattmann Béla
Bőgő: Berkes Balázs
Dob: Kőszegi Imre, Bágyi Balázs, Csízi László
Vibrafon: Zsoldos Béla
Altszaxofon: Borbély Mihály, Bacsó Kristóf
Tenorszaxofon: Ávéd János, Csejtei Ákos
Alt- és baritonszaxofon: Elek István
Trombita: Fekete-Kovács Kornél, Koós-Hutás Áron, Fekete István, Csizmadia Dávid
Harsona: Friedrich Károly, Schreck Ferenc, Szalóky Béla, Barbinek Gábor

 

 

elek-istvan 700x.jpg


Elek István

 

///

Müpa Autósmozi - Koncertélmény új dimenzióban

Már nagyon várjuk, hogy ősszel újra megnyithassa kapuit a Müpa, ám addig is szeretnénk maradandó pillanatokkal szebbé tenni a nyarat látogatóink számára, ezért egy igazi klasszikus formátum, az autósmozi segítségével helyezzük új dimenzióba a Müpa-élményt. Kövesd élőben, autód kényelmében a Fesztivál Színházban zajló koncerteket az épület melletti parkoló hatalmas kivetítőjén, és légy részese a nem mindennapi eseménysorozatnak!

Július 1-25-ig, szerdától szombatig minden este a legkülönbözőbb műfajok előadói lépnek színpadra a Müpában, Várdai Istvántól a The Qualitonson át a Barabás Lőrinc Quartetig. A szerda a klasszikus zenéé, két csütörtökön a Metropolitan Opera közvetítéseit élvezhetjük, míg a könnyű- és világzene, illetve a jazz szerelmesei pénteken és szombaton vehetik birtokba a Müpa autós koncertmoziját. Nézőink ételt és italt is vásárolhatnak a helyszínen, hogy a nyáresti hangulat igazán tökéletes legyen.

A programsorozat megvalósításához stratégiai partnerünk, a világ egyik legzöldebb prémium autómárkájaként ismert Lexus nyújtott inspirációt.

Tarts velünk!
Bővebben: https://www.mupa.hu/programok/autosmozi