zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
- KERES TIBOR - Még áprilisban írtunk a Loop Doctors akkor megjelent Illusion című kompozíciójához készült sivatagi klipjéről, most megjelent a Syncopated Music-hoz készült nem kevésbé ötletes videó.

Loop Doctors - Syncopated Music 700x.jpg

 

Az, hogy a zene izgalmas, innovatív, levegős, és az egyszerűnek éppen nem mondható téma ellenére is a kevés hangszerre írt remek hangszerelésnek köszönhetően könnyen befogadható, talán mondani sem kell, a Loop Doctors ilyen… Azon viszont elgondolkodtam, hogy a videóban vajon mennyi az igazi helyszín, és mennyi a háttér előtt felvett. Többször megnéztem, végül megkérdeztem Szendőfi Pétert, a formáció dobosát, aki beavatott a klip felvételének részleteibe.

 

„Ahogy a videóban is látszik, a klipet három-négy teljesen különböző hangulatú, eltérő helyszínen vettük fel. Ez esetben is úgynevezett image klipről beszélünk, ahol a zene az albumon hallható verzióban szól, mi pedig megtanultuk az ott eljátszott improvizációkat a hitelesség kedvéért.

 

A videófelvételeket még tavaly novemberben készítettük kaliforniai turnénk néhány üres napján. A felvételek stáb nélkül készültek, tehát ahol Romhányi Áron látható, ott én kezelem a kamerát, ahol én látszom, ott pedig Áron. Egy teljes napot vett igénybe csak a helyszínek keresése és kiválasztása, majd egy másik teljes nap ment rá a felvételekre, ami azért is volt nagyon bonyolult, mert mindent kettőnknek kellett csinálni, figyelni minden részletre, hiszen, ha bármi nem jól sikerült volna, utólag már nem volt lehetőség visszamenni az eredeti helyszínre.

 

Alapvető koncepció volt, hogy a klip úgy legyen vágva, mintha a háttereket cserélgetnénk a képek mögött, de közben persze minden háttér eredeti, amit úgy vettünk fel, hogy minden esetben kimértük centire a kamera távolságát a hangszerektől, és az adott képsorokat mindig ugyanazzal a kamerával és optikai beállítással rögzítettük.

 

 

 

 

A klipben látható helyszínek: Malibu, Santa Monica Beach, San Gorgoino Pass. Eredetileg lett volna még egy helyszínünk, de az ottani hatalmas köd miatt végül arról le kellett mondanunk. A felvett anyagok vágását is Áron készítette" - mesélte Szendőfi Péter.

 

Loop Doctors Facebook: https://www.facebook.com/loopdoctors/

A Zenész Magazin Szendőfi Péterrel korábban készült interjúját ITT olvashatod.