zenesz_logo.png



Nagyon tudatos tervezéssel, két év alatt készült el a videó a Walk című dalhoz, amely Andrew J.K., vagyis Karsai J. András A1 című nagylemezén szerepel.

AndrewJK_Walk_2 700x.jpg

 

A kliphez több országban, okostelefonnal készültek a felvételek Európában és a tengerentúlon, vagyis az előadó a dalszöveghez illeszkedve sétált, és tett egy jó nagy kört a világban.


Andrew J.K., vagyis Karsai J. András első nagylemeze, az A1 címet viseli, és három magyar, valamint nyolc angol nyelvű dalt tartalmaz. A közönség hat dalt már ismerhet a korábbi kislemezekről, öt szerzemény viszont vadonatúj, melyek közül elsőként a Chris Lawyerrel közösen készített Ajtók című dal debütált. Ezt követte a Tópart című szerzemény, melynek klipje az előadó édesanyja, Karsai Gizella énekesnő-pantomimművész akvarell festményeiből készült. Az album több jelentéssíkon fut, és zeneileg változatos utazáson vezet végig, hiszen több stílus találkozik rajta mind dallamvilágban, mind hangszerelésben, a dalok mégis egységes ívet alkotnak.

 

„A dalszövegek számomra kiemelten fontosak. Mivel foglalkoztat a lélektan, most is mély emberi érzésekről, helyzetekről írtam a dalaimat, amelyekhez bárki kapcsolódni tud. A Walk egy gyötrő, meddő vitából való kiszakadás utáni sétát ábrázol, vagyis azt a hétköznapi helyzetet, amikor egy munkahelyi vagy magánéleti konfliktus során egy ponton elfogynak az érvek és a felek már csak elbeszélnek egymás mellett. Ilyenkor jólesik kiszellőztetni a fejünket, elmenni sétálni, hogy átgondoljuk, hogyan tovább” – mesélte Andrew J.K.

 

 

 


A Walk című dalhoz az előadóművész már 2018. nyarán elkezdett felvételeket készíteni az utazásai során. Ebben az időszakban a Budapesti Operettszínház társulatának tagjaként számos külföldi turnén vett részt, így adta magát, hogy ezekben a városokban is készüljenek részletek a kliphez. A munkán túl Andrew J.K. akkor is forgatott, amikor nyaralni ment, vagy rokonokat, barátokat látogatott meg külföldön. Az elkészült klipbe így került be Lipcse, Berlin, London, Kréta, Mannheim, Bregenz, Los Angeles, New York és persze a Balaton és Budapest is. A klip összes felvétele okostelefonnal készült barátok, kollégák, családtagok segítségével.

 

 

A Walk demóverziója két éve született meg, és a klip koncepciója akkor már megfogalmazódott az előadóban, vagyis elkezdődtek a forgatások. Egy évvel később készült el a végső hangszerelés, amely Somogyvári Dániel producer munkája.

 

ANDREW J.K. első nagylemeze, az A1 a karantén idején jelent meg az ismert online platformokon: https://wmmd.lnk.to/A1EM, fizikai formátumban pedig hamarosan kapható lesz a Music Fashion Kiadó gondozásában.

 

A CD előrendelhető: ITT

 

Bővebben:

youtube.com/c/AndrewJKOfficial

https://www.facebook.com/andrewjkarsai

https://www.instagram.com/andrew.j.karsai/