zenesz_logo.png



A világon elsőként hajtott végre időutazást a Fool Moon acappella együttes. A Kajagoogoo énekesének Végtelen történet című dala egy új videóban.

FM 700x.jpg

 

 

1988-ban vagy 2020-ban készült a Fool Moon vokálegyüttes új videója? Minden néző egy kicsit időzavarba kerül a klip megtekintésekor. A zenekar állítása szerint egy régi, 1988-ban még VHS kazettára készült videót hoztak nyilvánosságra. Ezt a kijelentést el is fogadhatná a néző, ugyanakkor sokakban felmerülhet egy fontos kérdés: ha ez 1988-ban készült, akkor az egyik énekesük hogyan szerepelhet a videóban? Hiszen ő később született...
 
„Az elmúlt karanténos időszakban – mint rengetegen a világon – én is elkezdtem rendet rakni a padláson, a régi dolgok között. Ekkor bukkantam rá a '80-as évekből származó relikviáimra: többek között egy úttörősípra, egy strandos nyakbaakasztható pénztárcára, egy kazettás magnóra, kézzel rajzolt Ghostbusters-es borítóval ellátott kazettával, valamint erre a titokzatos VHS kazettára. Kölcsön kértem egy magnót, ami először begyűrte a szalagot, de egy barátunknak sikerült többé-kevésbé kinyernie belőle a felvételt. Még maradt benne néhány hiba” – mondta Németh Miklós, a Fool Moon vezetője.
 
Miklós elárulta, 1988 óta annyit fejlődött az acappella technika és olyan számítógépek vannak, amivel egyszerűen visszaküldték Bencét '88-ba, hogy beugorjon az akkori énekes, Márti helyett.

 

 

 


Az acappella együttes egy teljes filmzenés műsort készül összerakni. Ebben szerepel majd a Neverending Story. A Fool Moon audiovizuális mindent tudója, Molnár Gábor ötlete alapján a Snapchat effektjeit használták arra, hogy gyerekeknek tűnjenek a videón, amibe belevágtak mindenféle régi videóeffektet. A filmet az idei szegedi Fool Moon Acappella Fesztiválon akarták bemutatni, de a járványügyi helyzet miatt a fesztivál elmaradt.

 
„Pályafutásunk egyik legjobb tavaszára készültünk, sajnos el kellett köszönnünk az összes hazai és külföldi fellépésünktől, csak a mellékes bevételi források maradtak, ha volt valakinek. Volt, aki megpróbálta átvészelni eddig a tartalékokból, volt, aki azonnal kétkezi munkát vállalt. Átszerveztük és elhalasztottuk októberre a 15. Fool Moon Acappella Fesztiválunkat is, de persze addig sem szerettük volna a rajongókat Fool Moon nélkül hagyni. Az online koncertezést sajnos nem tudtuk úgy megoldani, hogy a tőlünk megszokott minőséget kapja a közönségünk, viszont egy-egy humoros tartalom és sok vokálos-videós közreműködés belefért az időnkbe” – mondta Németh Miklós.
 
A zenekar az elkövetkező időben megpróbálja bepótolni az elmaradt koncerteket, számtalan hazai és külföldi koncertet adnak majd. Reményeik szerint idén októberben megtarthatják a külföldi sztárfellépőkkel közös szegedi Acappella Fesztiválukat, de az énekegyüttes addig is dolgozik, már a következő lemez anyagát készítik.

Facebook: https://www.facebook.com/foolmoonvocalband/