zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A Yamaha április végén, a közösségi médiában indított online kihívásra, a #YamahaChallenge-re megmozdult a zenészek globális közössége. Ezúttal Chick Corea intézett a zenészek felé újabb kihívást.

 

[Yamaha Challenge Chick Corea]

 

 

 

 

Az online kihívások sorozatának legújabb részében, a 23-szoros Grammy-díjas és billentyű virtuóz Chick Corea hívja a zenészeket kortól és lehetőségektől függetlenül egy zenedarab megírására 7 napon keresztül minden nap, azzal a kijelentéssel, hogy „aki zeneszerzővé akar válni, az komponál – és annyit komponál, amennyit lehetséges”.

 

Chick kihívása csatlakozik a Grammy-díjas crossover jazz művész, Jacob Collier „Contrary Motion 12-Key Modulation Challenge” című és az avantgard zongorista és elektromos zeneszerző, Francesco Tristano „BPM – Bach per Minute” elnevezésű kihívásaihoz, melyekről korábban már beszámoltunk, és amelyre nagyar zenészek is jelentkeztek videóikkal.

Zenészek a világ minden tájáról gyorsan reagáltak, majdnem 1000 #YamahaChallenge megosztott videóval egyedül az első két hétben. A kihívásra saját és egyedi válaszokat lelkesen osztottak meg zenészek és zenerajongók egyaránt, az előadások zongoristáktól, rézfúvósoktól, gitárosoktól, énekesektől és még egy hárfástól is érkeztek. Példának itt van két kompozíció, ami Chick Corea felhívására érkezett:[Yamaha Challenge Chick Corea 1 day 5]

 

 

 

[Yamaha Challenge Chick Corea 2 Day 7]

 

 

 

A kezdeményezés a Yamaha Musictól származik és a cég minden zenészt arra bíztat, hogy vegyen részt és ossza meg tehetségét a globális közönséggel. További elismert művészek állnak készen, hogy elindítsák saját kihívásaikat az elkövetkező hetekben, kísérjék figyelemmel, hogy mi következik!


Follow Yamaha Music
https://www.instagram.com/yamahamusiceurope/
https://www.facebook.com/YamahaMusicEurope
https://twitter.com/YamahaMusic