zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Punk gitáros metalban! – megjelent a New Friend Request új lemeze egy klip kíséretében, Dul Sanyi (Alvin és a Mókusok) közreműködésével.

NFR_LÉLEKGYILKOSSÁG_PROMO 700x.jpg

 

 

A modern metal vonalat képviselő NEW FRIEND REQUEST zenekar első, Nem Kel Fel a Nap névre keresztelt nagylemeze után megérkezett a második, Lélekgyilkosság címmel. A két album a formáció első 5 évét öleli fel, egyfajta dupla lemez szimbolikával egészíti ki egymást, és zár le egy korszakot a zenekar életében. Mindkettő koncepció lemez, az első felhívja a figyelmet emberi problémákra, azt írja körül, hogy milyen, ha nem gondolkodunk tudatosan, nincsenek terveink előre, és ha napról napra élünk.


A második album pedig megmutatja, hogy ezzel a magatartással milyen lelki sérüléseket okozhatunk önmagunknak és másoknak. A lemezek megjelenése és felépítése is hasonló, valamint a második album szövegeiben utalásokat és válaszokat is találhatunk az első korongra.

„Maga a cím nem éppen vidám, de ez abszolút szimbolikus, nem lehangolni szeretnénk a hallgatót. Az életben számtalanszor érnek minket olyan történések, amik negatív hatással vannak ránk, a dalok pedig ezeket a megélt élményeket boncolgatják a saját szemszögemből. Reményeim szerint ez a lemez sokkal inkább segít felállni, érzékeltetni, hogy senki sincs egyedül a problémáival, és megfogja annak a kezét, akinek a legnagyobb szüksége van rá!"

 

 

LÉLEKGYILKOSSÁG_ALBUM COVER. 500x.jpg

 


Egy új klipet is készített a zenekar, az Egy Darabban című számhoz, melyben Dul Sanyi (Alvin és a Mókusok) is közreműködik. „Ez a dal azt az állapotot dolgozza fel, amikor elveszítünk valakit, de otthagy magából egy darabot, ami nélküle is tovább él bennünk. Nem tudjuk elengedni, és igazából valahol ragaszkodunk is hozzá, függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív aura lengi körbe a búcsút. A klipben a széttört üveg az elválást szimbolizálja, a szilánkok pedig a megmaradt darabokat, amik lehetnek akár emlékek vagy tárgyak. A dal különlegessége, hogy alapvetően nagyon izgalmas hallani Sanyit lehangolt metal zenében, ráadásul egy ránk, és úgy egyébként a modern metal stílusra nem jellemző, rendhagyó gitárszólót is hozott. Hab a tortán, hogy Sanyi a zenekar menedzsere, és történetesen pont ez a szám a kedvence a lemezről. Kézenfekvő és illő volt ez a kollaboráció is” – mesélte Kerecsen László, frontember.

 

 

 


Az új lemez elérhető már az online zenemegosztókon, kézzelfogható formában pedig meg lehet rendelni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Ha a járványhelyzet engedi, élőben augusztus 15-én a Barba Negra Track színpadán lehet látni a New Friend Request-et, a Depresszió társaságában.


A zenekar körüli aktuális hírekről az alábbi oldalakon értesülhettek leggyorsabban:
www.facebook.com/newfriendrequest
www.instagram.com/nfr_band