zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A kirobbanóan tehetséges fiatal zongorista koncertje élőben nézhető a Harmónia Jazzműhely Facebook oldalán, valamint a Magyar Jazz weboldalán.

OlĂĄh_2 700.jpg

 

A 25 éves zongorista, OLÁH KRISZTIÁN olyan lendülettel és ritmusérzékkel játszik, hogy szólókoncertjein nem érződik a ritmus szekció hiánya.  17 éves korában elnyerte a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazz-verseny szólista díját, illetve nagy sikerrel szerepelt az elkövetkezendő években számos európai versenyen Angliában, Litvániában és Hollandiában.

 

Már mindössze 20 évesen a 2015-ös Montreux Jazz Fesztivál szóló zongora versenyének harmadik helyezettje lett, majd ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils-Petter Molvaer vagy Joe Sanders. Ugyanebben az évben a Junior Prima Primissima Díj, Creative Art Díj és Gramofon Magyar Jazz Díj nyertese.

2016-ban az év fiatal jazz zenészének választotta a Magyar Jazz Szövetség. 2017-ben Egerben elnyerte a Szepesi György díjat, illetve az Orszáczky-díjat, amit a Magyar Zeneszerzők Egyesülete adományozott neki. 2018-ban hatalmas sikert aratott a legendás londoni 606 Clubban, amikor az angol sztár szaxofonossal, Paul Booth-thal játszott együtt.

 

 

 

 

Oláh Krisztián koncert 

2020. június 5-én, pénteken 20 órakor
A Harmónia Jazzműhely Facebook és a Magyar Jazz weboldalán

https://hu-hu.facebook.com/HarmoniaJazzmuhely

https://magyarjazz.hu/programajanlok/497-harmonia-jazzmuhely-bemutatja-talas-aron-karantenkoncert-1