zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Itt a magyar pop-alter legújabb felfedezettjeinek első nagylemeze, amin rögtön legalább 3 sláger gyanús dalt és több gondolkodásra késztető dalszöveget találhatunk.

blog_53_700x.jpg

 

 

A mindenki által hallgatható pop-rock-os hangzású lemez tudatosan próbál beleférni a legtöbb rádió zenei palettájába, de ugyanakkor törekszik arra, hogy minél több élő hangszer legyen a felvételen. A lemez az Nortyx hangstúdióban készült, ahol Tóth Péter vezette a hangfelvételt, és a irányította a hangszerelést. A lemez felépítéséről és a dalokról ő mesél pár mondatban.

 

A lemez intrója SEMMIT nem árul el, abból, amit kapni fogunk, mert egy rövid kis zongorabejátszást hallhatunk, hogy ráhangolódjunk a lemezre. A bevezetés után rögtön belecsapunk a Betegeledel-be, ami egy táncolós funkys nóta komoly mondanivalóval. A harmadik dal mondható a lemez zászlóshajójának, ami igaz történeten alapszik, és hangzásában könnyed. Haladunk a komolyabb témák fele, ahol is a Kába csillag következik, ami a személyes kedvencem. Minden van benne, ami egy mai pop-rock dalba kellhet, riff, tempó, érthető szöveg. Innentől több mélyebb mondanivalójú dal jön, gyors és lassú tempók váltják egymást. Kiemelném még a Macskakör című dalt, aminek a refrénje valami olyan energiát rejt, amit rég hallottam már. Az ének és a zene úszik, de az embernek mégis az az érzése, hogy hedbengelnie kell rá. 

 

Oláh Gábor, a Felezhetetlen zenekar vezetője mutatja be a csapatot és a zenét:

 

"Igazából már nagyon régóta zenélünk mindannyian, együtt is, külön-külön utakon is. Többféle irányból életünk része a zene, a keményebb vonaltól a klasszikusig, mindenkinél jelen volt és van. A mostani felállás több tagcsere, új tagok csatlakozása után állt össze, aminek a fő generálója a Félálom  című 13 számos lemez lemez elkészítése volt. Ez egy teljesen saját szerzeményekből összeállított anyag és egy kicsit mindenkinek nyitás egy új irányba zeneileg.

 

Párhuzamosan a lemez elkészítésével zajlottak már a próbák, az élőben előadhatóság jegyében, ami további ötleteket dob fel, így a dalok formálódását is hozza magával. Ezt a folyamatot is nagyon élvezzük, ahogy a lemez elkészítését is, rengeteg élményt kaptunk, kapunk. A témákat tekintve a belső utazások jelentik a fő vonalat, amin sétálgat az ember, néha fut vagy épp csak mereng..."

 

 

A zenekar tagjai:
Oláh Gábor - gitár, ének
Bodocz László - gitár, vokál
Porvay György László - basszusgitár
Oláh Attila - dob
Hortobágyi Mónika  - vokál, zongora
Kerényi Ákos - perka

 

Hallgass és kövesd őket a neked tetsző platformon:

Spotify: https://spoti.fi/2ZiaJfJ

AppleMusic: https://apple.co/2yZmKM8

Deezer: https://bit.ly/2T4wH1C

GooglePlay: https://bit.ly/2X1jyr8

Youtube: https://bit.ly/2WwhCbc

 

Facebook: https://www.facebook.com/Felezhetetlen/

 

 

A hangfelvétel a Nortyx Hangstúdióban készült 2020-ban: https://hangstudio.hu/
Hangmérnök: Tóth Péter
Kiadja a Nortyx Records © 2020