zenesz_logo.png



A Csak egy pillanat című új dal és klip a természetfotósok ezreit megmozgató Varázslatos Magyarország 10. évfordulójára készült.

The-Biebers-Csak-egy-pillanat 700x.jpg

 

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, Trokán Nóra, színésznő, Puskás Peti, a The Biebers frontembere, és Buzás Bence, a Stolen Beat frontembere által készített videó a magyarországi nemzeti parkok fontosságára és védelmére hívja fel a figyelmet.

 

Egy évtizedes fennállását ünnepli a Varázslatos Magyarország. A 2009-ben Gaál Péter természetfotós által létrehozott kezdeményezés célja, hogy a fotózáson keresztül arra biztassa az embereket: mozduljanak ki, és örökítsék meg hazánk természeti világát!  Az évfordulóhoz készült dal Puskás Dani szerzeménye, a szövegét pedig Mórocz Tamás írta. 

 

„Csodálatos kezdeményezésnek tartom a VM-et. Nemzeti parkjainkat védeni kell, felelősek vagyunk környezeti értékeinkért. Őrizzük meg országunk természeti kincseit! Szükségszerű pillanatokat élünk, meg kell változtatnunk az életformánkat. Az utolsó percekben vagyunk, amikor még dönthetünk arról, hogy milyen jövőt képzelünk el magunknak és a gyerekeinknek: egy egészséges, fenntartható világot, gazdag állat- és növényvilággal, vagy elpusztítjuk azt, ami millió évbe került az evolúciónak” – Puskás Peti, The Biebers.

 

„Szeretem olyan projektekhez adni a nevem, amelyek felhívják a figyelmet az odafigyelésre és a tudatosságra. Ha tehetjük, szabaduljunk meg kicsit a technikai eszközeinktől, lépjünk ki a minket körülvevő elektroszmogból, és mozduljunk ki a természetbe! Próbáljuk meg meglátni a minket körülvevő apróságokban a szépet, és azt, hogy mekkora kincs is, hogy ezen a bolygón élhetünk” – Lábas Viki, Margaret Island.

 

„A természet gyerekkorom óra része a mindennapjaimnak. Minden olyan projekt, ami a természet szeretetéért, védelméért jön létre, kedves nekem. A dal nekem azt a kikapcsolódást jelenti, amit csak a természetben kaphat az ember. A csendet, a friss levegőt, a napot semmi más nem pótolhatja” - Trokán Nóra, színésznő.

 

„Számomra a természet a teljes függetlenséget és kikapcsolódást jelenti. Ez a dal szerintem tökéletesen leírja az érzéseket, amik kavarognak az emberben miközben elszakad a külvilágtól és csak bóklászik a természetben” - Buzás Bence, Stolen Beat.

 

 

 

 

A klipet még a karantén előtt, márciusban forgatták a Kisoroszi- szigetcsúcson, ahol a négy közismert előadóművész nagyon jól érezte magát, ez a projekt csak közelebb hozta őket egymáshoz. Puskás Peti erről így nyilatkozott: „A Margaret Island zenekar munkásságát nagyon szeretem és tisztelem, Viki egy üde színfolt a zenei életben. Trokán Nórival régre nyúlik vissza a barátságunk, játszottunk együtt színházban is, de szuper izgalmas, hogy ebben a produkcióban énekesnőként tűnik fel. Buzás Bencével a 2018-as X-Faktorban ismerkedtünk meg, bár nem a mentoráltam volt, de azóta is figyelemmel követem őt, nagyon tehetséges és ambiciózus srác, ráadásul a környezet- és állatvédelem számára is egy kiemelkedően fontos ügy.

 

www.goldrecord.hu

https://varazslatosmagyarorszag.hu/