zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Az Eurovíziós fesztiválnak elhozza idén az igazi Rock stílust Tony Iommi. A Black Sabbath gitárosa írta azt a számot, amivel Örményország nevezett az éves versenyre.

A BBC szerint a „Lonely Planet” egy rock ballada amit az örmény, Dorians nevű banda lőadásában láthatunk majd.

 

iommi.jpg

 

Tony Iommi

 

Bár sajtóértesülések szerint szkeptikus volt amikor elöszőr kapcsolatba léptek vele Örményország Eurovíziós képviselői. Tony Iommi-nak már van történelme az országgal. A 1988-as Spiraki földrengés után, ahol 45,000 sérült és 500,000 ember vált hajléktalanná, Iommi segítségével nagy összegű támogatást kaptak az ország helyreállításáért. Pár évvel ezelőtt még meg is látogatta az országot, hogy felmérje az ország fejlődését. Továbbá a tavalyi évben, a Deep Purple frontemberével, Ian Gillan-el közösen adták ki a „WhoCares”, című jótékony albumot, annak érdekében, hogy egy zene iskolát nyithassanak.

 

Tony-Iommi-and-Ian-Gillan.jpg

 

Tony Iommi és Ian Gillan, a Deep Purple frontembere

 

„Elöszőr azt mondtam 'úr isten, nem is tudom!' - nagyon furcsának tűnt, hogy egy Eurovíziós dalt írjak. Nem vagyok hozzászokva az ilyesmihez,” mondta Iommi. „De azt mondtam, 'van egy rock balladám; átküldöm' . . . Az igazat megvallva, mindig is tartottam az Eurovíziós fesztiváltól, most meg itt vagyok a kellős közepében.”

 

blacksabbath-600x-1358090203.jpg

 

A Black Sabbath (balról: Bill Ward, Ozzy Osbourne, Geezer Butler és Tony Iommi) a "13" album bejelentésekor

 

Az Eurovízió fesztivál elődöntője Május 14.-én Malmöben kezdődik, Svédországban. Iommi jelenleg a Queen gitárosával, Brian May-el dolgozik egy közös alkotásban, továbbá a Black Sabbath új albumán, „13” címmel, amiben az 1978-as, 'Never Say Die' album után ismét Ozzy Osbourne-al készül el! Az album megjelenése Júniusra várható.

 

Rolling Stone