zenesz_logo.png



Kevés hálásabb dolog történhet egy dalszerző életében, ha a dalát egy emberként énekli egy stadionnyi közönség - ha pedig mindezt rendszeresen teszi, az sokszoros öröm.

attachment1588669018 700x.jpg

 

 

Most viszont eljött a pillanat, hogy esélyünk legyen részesülni ebben az élményben, hiszen az MTK labdarúgó csapata új indulót keres. A beérkező pályaművek értékelése során természetesen a közönség szavazata is számít.

 

„Az MTK focicsapatának korábban is voltak meghatározó indulói, melyek egy adott kor szellemében, az akkori időszak divatjának megfelelően lettek megírva. Ilyen például az 1986-os Verebes-féle bajnokcsapatunk mára már kultikussá vált „Meglátja Mester, menni fog” című indulója. Vagy említhetném a Heilig Gábor által írt és Rátonyi Róbert által hangszerelt „az MTK-s szív bátor s merész” kezdetű indulót a kétezres évek közepén. Az MTK Baráti Kör kezdeményezésére 2011-ben a Bon-Bon együttes írta meg a jelenleg is játszott indulót” – mesél az előzményekről Pandzarisz Tamás, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. szurkolói koordinátora, az MTK Ultras képviselője.

 

„Azt gondolom, jelen helyzetben minden olyan új kezdeményezés motiváló lehet, amely előhívja az alkotói energiákat. Nem baj, ha a karanténhelyzet miatti tehetetlenségen kívül más inspiráló tényező is felmerül. Ez a pályázat most kétségtelenül ilyen” – világít rá a motivációra alkotói szemszögből Szakos Krisztián, zeneszerző/producer, a zsűri elnöke.

 

„Legyünk őszinték, azokat is megtalálhatja az ihlet, akik gyerekkorukban néztek utoljára focit” –  teszi hozzá Grecsó Krisztián, József Attila-díjas költő, író, dalszerző, a zsűri tagja. „Sőt, továbbmegyek, az is remek indulót írhat, aki életében sem látott egyetlen meccset sem. Elvégre egy dalszerző tud nemet váltani, kort, időt, ez csak tehetség kérdése. Hogy a pályázat most jön, az vigasztaló, a művészeti ágak padlón vannak, úgy kell a lehetőség, mint egy falat kenyér”.

 

A pályaművek benyújtásának határideje:  2020. június 15. 

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka alkotója összesen nettó 1.000.000 forint díjazásban részesül.

További részletek: https://mtkbudapest.hu/hu/hirek/indulo