zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Megjelent Claudia Balla legújabb szerzeménye Álruhás címmel, hogy feltöltse egy kis energiával mindazokat, akik szeretik a hangját és munkásságát.

CB Photo 700x.jpg

 

Fotó: Sylvain Rivarolo

 

A felvétel nívós gárdával készült, többek között Rátonyi Róbert, Szendőfi Péter, Fonay Tibor és Dandó Zolika közreműködésével. A szöveget Major Eszter és Claudia közösen alkotta. Nem meglepő, hogy Claudia ismételten Major Eszterhez fordult, hiszen az énekesnő több magyar nyelvű dalának a szövege is az elismert dalszövegíró nevéhez fűződik, többek között a "Ma éjjel" is.

 

Ahogy Claudia eddig megismert dalainak, az "Álruhásnak" is természetesen a fiatal énekes-dalszerzőnő szerezte a zenéjét. A finom és könnyed jazz dal 2019 nyarán lett rögzítve a budapesti Sonic Garden Stúdióban Pálfi Balázs vezetésével. Nem ez volt az első alkalom, hogy együtt muzsikált Claudia a neves csapattal, korábban már dolgoztak együtt Claudia "I Am Leaving (Elmegyek)" c. magyar népdal feldolgozásán, illetve a dalszerzőnő által az  X-Faktoros Balogh Eszter bemutatkozó EP-jére írt "Egy karnyújtás a boldogság" c. dalán is.

 

Érdekesség, hogy azon kívül, hogy Claudia profi énekes és dalszerző, orvosi diplomával és PhD-vel is rendelkezik, illetve a mindennapokban pszichiáterként is praktizál, ami mindenképp ritkaság a hazai, de még a nemzetközi könnyűzenei szakmában is.

 

Claudia aktuálisan a harmadik lemezének befejező munkálatain dolgozik, melynek tavaszi megjelenését a koronavírus járványra való tekintettel ideiglenesen elhalasztotta. Annyit azért elárult nekünk a dalszerzőnő, hogy a lemez a "Fix You" címet viseli és az első két albumának (Enough, Fire) zenei folytatása, illetve egyben tematikai lezárása is. Az anyag kifejezetten személyes hangvételű és az énekesnő eddigi életútjának néhány, számára jelentős interperszonális élményét dolgozza fel.

 

 

[Balla Claudia]

 

 

Hogy ne maradjanak addig se új kiadvány nélkül a hallgatói, a "Fire" c. nagylemezének exkluzív, limitált példányszámú, a magyar nyelvű dalait is tartalmazó, újragondolt bakelit verziója lesz kapható a napokban, egy fővárosi lemezboltban. Az erre vonatkozó részletekről az előadó közösségi oldalain lehet tájékozódni.

https://www.facebook.com/ClaudiaBallaOfficial/