zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A budapesti Abigél grunge-rock zenekar 2018-ban alakult, rövid fennállásuk ellenére már két kislemezt is kiadtak, és koncertjeikkel járják az országot.

AbigĂŠl - SajtĂłfotĂł 700x.jpg

 


2019-ben az ÉTER és a Fülesbagoly tehetségkutató nyertesei és különdíjasai (legjobb dobos, legjobb gitáros) lettek. Több ismert hazai, és külföldi fesztiváltól kaptak meghívást és 2019-ben bekerültek a Hangfoglaló Program támogatott induló zenekarai közé, amiért ezúton is köszönik a bizalmat, a Hangfoglaló Programnak.

 

A most bemutatásra kerülő Seems Like című daluk születéséről így mesélnek a fiúk:

 

„Az Akváriumos koncertünket megelőzően (amiről a klip is készült) fogtuk magunkat és levonultunk vidékre a hangszerekkel, hogy nekiálljunk az új albumon dolgozni. Volt jó pár témánk már amin ötleteltünk közösen vagy akár külön-külön, viszont ez a dal teljes egészében, nulláról abban a pár napban született meg, így kézenfekvőnek tűnt, hogy az alkotótábor utáni első bulin mindenképp elnyomjuk és fel is vesszük. Innen is köszönjük Kocska Ádámnak a képanyagot, és Zwickl Ábelnek a keverést.

 

Ez a dal tulajdonképpen egy pillanat, amit pont akkor, pont ott kaptunk el hárman, épp ezért nem szerettünk volna hatalmas megfejtést keríteni mögé, de ha meg kéne fogalmazni, akkor olyasmiről van szó, hogy az ember hajlamos beleragadni a múltbéli történéseibe, viszont érdemes észrevenni azt, hogy most mi zajlik, és mi vesz minket körül. A dal születése közben nagyon »flesseltük« ezt a folyamatot, az együtt alkotást és zenélést.”

 

 

 


Az első nagylemezüket szeptember környékén fogják megjelentetni, aminek a lemezbemutatója november 7-én lesz a Dürer Kertben. Mivel a koncertek lemondásra kerültek a jelenleg kialakult helyzet miatt, ezért lehetőségük van arra, hogy tulajdonképpen csak az albumra koncentráljanak.

 

Abigél zenekar

Várallyay Benedek (ének, gitár)
Milei Bálint (dob)
Ipolyi-Gáts Hunor (bass)

Facebook: https://www.facebook.com/abigelmusic/
Instagram: https://www.instagram.com/abigelofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCG3IiKa1rKEniEqdeSnisfw
Apple Music: https://music.apple.com/tr/artist/abig%C3%A9l/1457345841
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/62138892