zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Tavaly ősszel jelent meg a Pál Utcai Fiúk zenekar hetedik stúdióalbuma, „Igazán ez minden” címmel. Az országos lemezbemutató turnét vágta félbe idén tavasszal, a koronavírus járvány.

PUF 2020 kicsi 700x.jpg

 


Az 1983-ban alakult Pál Utcai Fiúk együttes, a hazai alternatív zenei színtér egyik nagy túlélője, amely mindig is alapvetően koncertzenekarként tekintett magára, így az elmúlt két évtized elsősorban intenzív koncertezéssel telt a vidéki kluboktól kezdve a nagy nyári fesztiválokon át egészen a Művészetek Palotája nagyterméig, olyan különleges előadásokkal színesítve a programot, mint pl. a Magyar Rádió 8. stúdiójában, illetve a Petőfi TV sorozatának keretében tartott akusztikus koncertek. Kiemelkedő esemény volt a zenekar életében az M2 televízió koncertsorozata keretében megrendezett 2015-ös fellépés a MÜPA-ban, amelynek során a jól ismert Pál Utcai Fiúk dalok teljesen új köntösben: szimfonikus átdolgozásban jelentek meg.

 

Emellett azonban a dalírás sem maradt abba, amelynek köszönhetően a 2019-es év különösen mozgalmasra sikerült az immár 3. évtizedét élő PUF számára. Az év első felében, KomolyZene címmel, dupla LP-n került kiadásra a müpás szimfonikus koncert hangfelvétele, október elején pedig megjelent a már rég óta várt, új számokat felsorakoztató Pál Utcai Fiúk stúdiólemez, Igazán ez minden címmel.

 

Éppen az országos lemezbemutató turnét vágta félbe idén tavasszal a koronavírus járvány. A tervezett koncertek egy részének sikerült már új időpontokat találni az év második felében, azonban a zenekar a jelenlegi koncertmentes időkben sem tétlenkedik. Mivel az új album kapcsán eleve célkitűzés volt, hogy lehetőleg minél több dalhoz készüljön videoklip, az együttes a jelenlegi helyzetben ezek elkészítésével tölti az idejét. Az új lemez számai közül eddig a „Kérnéd” c. dalra készült egy szöveg videó, valamint a „Vaktyúk” és az „Esőben” c. dalokhoz egy-egy klip. Most pedig az album – ahogyan az a szövegből kiderül - „kvázi címadó dalához”, a „Nagy szerelem” c. szerzeményhez készítettek a zenekar tagjai otthonukban, szűkebb környezetükben saját kezűleg mobiltelefonos felvételeket, amelyeket a Ricsárdgír frontembere, Márton Dani vágott össze egy igen bensőséges hangulatú videoklipé, kis betekintést engedve a PUF tagjainak életébe is.

 

 

 

 

Magának a dalnak a különlegességét az adja, hogy, bár a PUF-nak ez a mostani, a leghosszabb ideje létező felállása (Potondi Anikó – ének, Leskovics „Lecsó” Gábor - ének gitár, Molnár Balázs – gitár, ének, Farkas Zoltán – dob, Varga Laca – basszus), korábban még soha sem fordult elő, hogy egy PUF számban valamennyi zenekari tag énekesként is szerepelt volna.

 

Bár a Pál Utcai Fiúk is egyre inkább küzd a koncertelvonási-tünetekkel, a bulik újra indulásáig is igyekeznek hasznosan eltölteni az időt, illetve folyamatosan tartani a kapcsolatot a közönséggel. Amellett, hogy Lecsóék otthon is előveszik azért a hangszereket és így egy-két új szám is kezd már körvonalazódni, a zenekar nekiállt rendszerezni a sok évtized alatt összegyűlt archív anyagait – pl. régi koncertfelvételeket, újságcikkeket, demó felvételeket - és azokat folyamatosan közzé is teszi a YouTube csatornáján és a Facebook oldalán. És azt is el lehet árulni, hogy már készül a Pál Utcai Fiúk következő videoklipje is, amelynek premierje május második felében várható.

 

Honlap: www.puf.hu

Facebook: https://www.facebook.com/palutcaifiuk/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCu3XMSgEo4kTNz9rFgoyhUQ

Webshop: https://bolt.xn--plutcaifik-s4a22a.hu/